default-image

ΤΕΠ: Έφυγαν μετά από 4ωρη αναμονή - Στο "κόκκινο" η Ορθ/κή

Κρήτη
ΤΕΠ: Έφυγαν μετά από 4ωρη αναμονή - Στο "κόκκινο" η Ορθ/κή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ''δανεικούς'' οι εφημερίες στην ορθοπεδική του Βενιζέλειου.

Με τη μέθοδο των ''δανεικών'' η διοίκηση Βενιζέλειου και ΠΑΓΝΗ μπαλώνει τις δραματικές ανάγκες της ορθοπεδικής Κλινικής στο Βενιζέλειο μετά και την παραίτηση των  τριών ειδικευόμενων γιατρών, καταγγέλλουν στο Ενημερωτικό Μαγκαζίνο του Ράδιο 9,84 οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων κοι Γιώργος Χονδροζουμάκης και Δημήτρης Βρύσαλης.

Σύμφωνα με το Γιώργο Χονδροζουμάκη σήμερα παραιτήθηκαν οι τρείς ειδικευόμενοι γιατροί καθώς η υποστελέχωση της κλινικής δημιουργεί πρόβλημα στην κάλυψη των εφημεριών.

 Έτσι με τη μορφή του ''δανεισμού'' από το Πανεπιστημιακό, ειδικευόμενοι θα αναλάβουν τις εφημερίες από την Κυριακή κιόλας με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Έκδηλη η ανησυχία και στο Πανεπιστημιακό  με τον πρόεδρο του Σωματείου Δημήτρη Βρύσαλη να επισημαίνει ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι αποτέλεσμα της ακολουθούμενης δημοσιονομικής πολιτικής  και πως οι ''δανεικοί'' κουράζουν εργαζόμενους και ασθενείς μέσα σε ένα σύστημα υγείας που καθημερινά καταρρέει.

Και οι δύο παράλληλα ζήτησαν από την διοίκηση και την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα πριν να είναι αργά για τα δύο νοσοκομεία.

Περίμεναν 4 ώρες Ορθοπεδικό και αποχώρησαν!

Την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν εργαζόμενοι και ασθενείς αποδεικνύει και η σημερινή καταγγελία τραυματιών που μετά από τετράωρη αναμονή στα ΤΕΠ αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν καθώς ένας γιατρός επιχειρούσε να παρέχει τις υπηρεσίες του στον κόσμο που περίμενε.

Xαρακτηριστική είναι η περίπτωση ασθενούς που τραυματίστηκε στο πόδι και αναγκάστηκε όταν δεν άντεξε τον πόνο και διαπίστωσε ότι υπήρχε οίδημα να απευθυνθεί στα ΤΕΠ του Βενιζελείου.

Όπως καταγγέλλει η Μαρίνα Συντυχάκη στο neakriti.gr : ''Ο σύζυγός μου αρχικά έκανε ακτινογραφία αλλά μετά δεν υπήρχε κανείς να τον εξετάσει. Περίμενε στα επείγοντα από τις 08.00 -12.00 αλλά όταν κατάλαβε ότι δεν πρόκειται να εξεταστεί, φύγαμε μαζί με άλλα 10  άτομα! Υπήρχε ένας γιατρός που πήγαινε πάνω- κάτω αφού ήταν μόνος''.

 Όπως τους είπαν, σύμφωνα με την ίδια δεν υπήρχε  προσωπικό αφού όλοι οι ειδικευόμενοι έχουν φύγει από την Ορθοπεδική».

Διοικητής: Δρομολογείται λύση

Απαντώντας για το θέμα ο διοικητής ΠΑΓΝΗ- Βενιζελείου κ Τασσόπουλος τόνισε ότι έχει έρθει σε επαφή με τα αρμόδια τμήματα του Βενιζελείου και ότι ήδη δρομολογείται λύση, χωρίς να εξηγήσει περισσότερα.

Και στην 7η ΥΠΕ τα επείγοντα

Να αποφορτίσει τη δύσκολη κατάσταση επιχειρεί την ίδια ώρα η 7η ΥΠΕ που σε ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι τα επείγοντα περιστατικά μπορούν να καλυφθούν και από το ΠΕΔΥ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα στο ΤΕΠ του Βενιζέλειου Γ.Ν. Η., ενημερώνουμε για μια ακόμα φορά ότι επείγοντα ορθοπεδικά περιστατικά μπορούν να εξυπηρετούνται και να εξετάζονται άμεσα καθημερινά, κατά τις πρωινές ώρες, από τα ορθοπεδικά ιατρεία και το ακτινολογικό τμήμα που λειτουργούν στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου, στην περιοχή Εσταυρωμένου.

Οι πολίτες που χρήζουν άμεσα ορθοπεδικής εξέτασης μπορούν να επισκέπτονται το ΠΕΔΥ Ηρακλείου, καθημερινά χωρίς ραντεβού, συμβάλλοντας ουσιαστικά, τόσο στην αποσυμφόρηση των ΤΕΠ των νοσοκομείων, αλλά κυρίως στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σήμα κινδύνου και από το ΠΑΓΝΗ

Σήμα κινδύνου εκπέμπει και το σωματείο των εργαζόμενων στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο καθώς  παθολογική, ογκολογική, αιματολογική, πνευμονολογική λειτουργούν οριακά λόγω έλλειψης προσωπικού .

2 με 3 κρεβάτια εντατικής εξυπηρετούν επίσης όλα τα καρδιολογικά περιστατικά της Κρήτης και της νότιας Ελλάδας.

16.000 τα χρωστούμενα ρεπό

Τα χρωστούμενα ρεπό και άδειες στο προσωπικό του ΠΑΓΝΗ ξεπερνούν  τα 10.000 ενώ τα 6.000 σε Βενιζέλειο Νοσοκομείο.Πέρυσι, το καλοκαίρι δεν λειτούργησαν 2 χειρουργικά τραπέζια στο Βενιζέλειο ενώ στο ΠΑΓΝΗ, δεν λειτούργησαν τα μισά, κατάσταση που όπως εκτιμάται θα επαναληφθεί από τον ερχόμενο μήνα.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη - Γεωργία Μακάκη- Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News