default-image

Η Σύνοδος των εκκλησιών θα επανεκκινήσει πολλά θέματα

Απόψεις
Η Σύνοδος των εκκλησιών θα επανεκκινήσει πολλά θέματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη "μικρή Σύναξη" παρουσία των 10 Προκαθημένων των Εκκλησιών που δίνουν το "παρών" στη Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, στραμμένο αρχικά σήμερα το ενδιαφέρον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στο Κολυμπάρι, για το μήνυμα αυτής και της σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας  με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ανοικτό ακόμα και σήμερα το ενδεχόμενο συμμετοχής του Πατριάρχη Μόσχας στο Συλλείτουργο που θα τελεστεί την Κυριακή στον ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά.

Μηνύματα ενότητας των Ορθοδόξων Εκκλησιών έστειλαν το βράδυ της Πέμπτης από τα Χανιά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Στο Ηράκλειο το Σαββατοκύριακο οι προκαθήμενοι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας. Αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την τροχαία.

Π.Ασημακόπουλος: Στην ορθοδοξία δεν υπάρχουν πρωτεία εξουσίας αλλά τιμής

''Η Σύνοδος θα σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση πολλών πραγμάτων στην ορθόδοξη Εκκλησία για τις σχέσεις της με τον υπόλοιπο κόσμο'' επισήμανε σήμερα μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο διδάκτορας θεολογίας Παναγιώτης Ασημακόπουλος.

Αναφέρθηκε στο πατριαρχείο της Μόσχας και στη διεκδίκηση εκ μέρους του , του τίτλου της 3ης Ρώμης, θέμα που συζητείται έντονα σήμερα στους θεολογικούς κύκλους, αλλά διευκρίνισε πως στην ορθοδοξία δεν υπάρχουν πρωτεία εξουσίας αλλά πρωτεία τιμής και διαβαθμίσεις ανάλογα με την ιστορία κάθε εκκλησίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News