Αγγέλα Δουλγεράκη

Θα βγάλουμε τα μάτια μας για το καλό των παιδιών μας

Μα την παράνοια της λογικής μου!! Ήρθε ο καιρός να βγάλουμε τα μάτια μας για το καλό των παιδιών μας!!

Πως αλλιώς δηλαδή να το δεχτώ, ότι με απόφαση του υπουργείου παιδείας το νηπιαγωγείο του χωριού μου δεν μπορεί να λειτουργήσει - το πλαφόν των μαθητών το φάγε - και έτσι το μωράκι μου θα πρέπει εγώ να το πηγαίνω στο διπλανό σχολείο, μισή ώρα δρόμος από το σπίτι.  Μα είναι μισή να πάω και μισή να 'ρθω. Είναι κι εκείνη η βενζίνη.

Είναι κι αυτοί οι διπλανοί, στο άλλο χωριό που τώρα θα κοκορεύονται για το σχολειό, τα πολλά παιδιά…..  θα είναι και κερδισμένοι.

Τα μαγαζιά θα δουλεύουνε περισσότερο, χρήματα θα μένουν στην τσέπη…. Γιατί αυτή η αδικία στο χωριό μας; Απωθημένα έχουν μαζί μας;

Πως αλλιώς να δεχτώ μα την παράνοια της λογικής μου ότι η προσευχή και η παρέλαση θα γίνουν αιτία να φαγωθούμε με τους δασκάλους και τους συγχωριανούς μας , αφού μας δίνει τη δυνατότητα ως τοπική κοινωνία να αποφασίζουμε!

Πως αλλιώς να μεταφράσω ότι τα κομματικά μου απωθημένα σε συνάρτηση με τη θρησκεία και την πίστη, θα τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα αντίς των μαθημάτων και ότι θα μοιραστούμε σε ομάδες κι υποομάδες, με έχθρητες  και βασκανίες!

Βλέπεται να απέχουμε πολύ από την παραπάνω ζοφερή πραγματικότητα;

ΑΓΔ

Σχόλια