default-image

Ο Β.Αποστόλου δίνει ελπίδες χωρίς αντίκρισμα στους κτηνοτρόφους

Κρήτη
Ο Β.Αποστόλου δίνει ελπίδες χωρίς αντίκρισμα στους κτηνοτρόφους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξημένες εισφορές για το Β΄ εξάμηνο του 2015 καλούνται να πληρώσουν 667.229 αγρότες έως το τέλος Ιουνίου.

Με τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο, οι εισφορές αυτές θα είναι σημαντικά αυξημένες, από 7% επί συγκεκριμένων ασφαλιστικών κατηγοριών που ίσχυε μέχρι πρότινος σε 10%.

Το 2017 οι αγρότες θα πληρώσουν σε εισφορές το 18,73% του εισοδήματός τους, το 2018 το 21,84% για να φτάσουν το 2022 στο 26,95% (για σύνταξη και ασφάλεια).

''Ζητούμενο είναι αν μέχρι το 2022 υπάρχουν ακόμα αγρότες και πρωτογενής τομέας. Νομίζουν οι κυβερνώντες με την πολιτική τους ότι μας έσωσαν κι ότι έκαναν άλματα γιαυτό'' σχολίασε καυστικά στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης.

Αναφορικά με τα επιλέξιμα και τα βοσκοτόπια παράλληλα με τις διαβεβαιώσεις του Β.Αποστόλου προς τους κτηνοτρόφους, πως δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ευρώ, είπε ότι είναι θέμα που εκκρεμεί από πέρυσι χωρίς καμία εξέλιξη και διάθεση επίλυσης του από πλευράς κυβέρνησης και πως ο υπουργός δίνει ελπίδες χωρίς αντίκρισμα.

Σχολιάζοντας την πρόθεση του να έρθει στην Κρήτη όταν οι αγροτικές ενώσεις είναι έτοιμες και τον καλέσουν είπε: Εμείς έχουμε  θέσεις και προτάσεις έτοιμες. Τις έχουμε καταθέσει τον υπουργό εδώ και μήνες. Αν έχει λύσεις και απαντήσεις, ας έρθει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News