Αγγέλα Δουλγεράκη

Κλείστε τα σύνορα στους πρόσφυγες προτείνει ο Frontex

Ανησυχία προκαλεί στις αρχές στη Λέσβο η κινητικότητα προσφύγων και μεταναστών τις τελευταίες ώρες.

Το Σάββατο και το πρωί της Κυριακής έφτασαν τρεις βάρκες στις ακτές του νησιού,

μεταφέροντας 108 άτομα.

Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμούν ότι η Τουρκική πλευρά σταμάτησε να ελέγχει τις διόδους των μεταναστών προς τις ακτές απέναντι από τη Λέσβο.

Στο λιμάνι της Μήθυμνας, αποβιβάσθηκαν 60 άτομα τα οποία περισυνέλεξε σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Βάρκα με 35 άτομα έφτασε στη Σκάλα Συκαμνιάς.

Την ίδια ώρα ανοικτά της Μυτιλήνης σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε βάρκα με 13 επιβαίνοντες μετανάστες και πρόσφυγες. Στη βάρκα επέβαινε και Τούρκος διακινητής ο οποίος και συνελήφθη.

Στους 57.141 φθάνει εντωμεταξύ ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ελλάδα ενώ ο  Frontex λέει πως είναι πιο αποτελεσματικό το κλείσιμο των συνόρων από τη συμφωνία με την Τουρκία.

Στην έκθεση του την οποία επικαλείται η εφημερίδα ''Welt am Sonntag'' και δημοσιεύει το iefimerida.gr, λέει: ''Όταν μετά τις 19 Φεβρουαρίου οι αρχές της ΠΓΔΜ εφήρμοσαν αυστηρότερους κανόνες για την είσοδο από την Ελλάδα, μειώθηκε ο αριθμός των ατόμων που φθάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Μαζί με την αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου, απέτρεψαν περαιτέρω ομάδες μεταναστών να εγκαταλείψουν την Τουρκία'', εκτιμούν τα στελέχη της FRONTEX και περιγράφουν ως δευτερεύοντα τον ρόλο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Σχόλια