Αγγέλα Δουλγεράκη

Π.Ασημακόπουλος: Στην Κρήτη θα συναντηθούν Ιστορία και Θεολογία

Πρόκειται για θλιβερή διαπίστωση οι έριδες στους κόλπους της Εκκλησίας που δεν συνάδουν με το ρόλο και το κύρος της, λέει στο ράδιο 9,84 ο διδάκτορας Θεολογίας Παναγιώτης Ασημακόπουλος, σχολιάζοντας τα προσκόμματα που θέτουν οι Εκκλησίες της Ρωσίας και της Βουλγαρίας και όχι μόνο για την πρωτοκαθεδρία του Οικονομικού Πατριαρχείου σε ρόλο συντονιστή στην Πανορθόδοξη  Σύνοδο 16-26 Ιουνίου στο Κολυμπάρι Χανίων.

Ο διδάκτωρ κάνει λόγο για τη συνάντηση της Ιστορίας με τη Θεολογία στο νησί και επαναλαμβάνει πως για ότι αντιδρούν σήμερα είχαν συμφωνήσει πριν από δύο χρόνια και επαναβεβαίωσαν πριν από έξι μήνες.

Πάντως η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε χθες ομόφωνα, παρά τα προσκόμματα κάποιων Εκκλησιών ότι :  ''Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως συντονιστικό όργανο να προχωρήσει απερίσπαστο στην οργάνωση της Πανορθοδόξου Συνόδου στο Κολυμπάρι''.

Στο επίσημο ανακοινωθέν αναφέρεται μεταξύ άλλων: ''ότι ουδέν θεσμικόν πλαίσιον υφίσταται προς αναθεώρησιν της ήδη δρομολογηθείσης συνοδικής διαδικασίας''.

Σχόλια