Αγγέλα Δουλγεράκη

Όταν ο λόγος είναι συμβόλαιο

2010. Η είδηση της απόφασης για την ενίσχυση της Κρήτης με ασθενοφόρα σκόρπισε χαμόγελα. Η χρονική δέσμευση προβλημάτισε - σε λίγους μήνες - , αλλά δεν υπήρξε και μεγάλη γκρίνια καθώς οι ανάγκες έτρεχαν, ασθενείς κινδύνευαν λόγω αποστάσεων και διασώστες - γιατροί - οδηγοί των ασθενοφόρων έπαιζαν κορώνα γράμματα τη ζωή τους προκειμένου να προλάβουν.

Οι μηχανές ''άναβαν'' θυμηθείτε, τα λάστιχα έλειωναν, τα χιλιόμετρα έτρεχαν …..

Ο χρόνος ανελέητος χτυπούσε και κόντραρε τις αντοχές μας, πάνω σε καρότσες αγροτικών, καμπίνες ΙΧ.

Κόντραρε τις αντοχές των ασθενών και την αντίδραση των οικείων των ασθενών.

Ο χρόνος γιατρός, καταλάγιαζε τα πάθη και τις εντάσεις με νέες υποσχέσεις και πάλι υποσχέσεις, με τους κρατούντες να διαμαρτύρονται για αυτό το ''σιχαμένο'' σύστημα γραφειοκρατίας που δεν γνωρίζει κανένας από εμάς πως βρέθηκε μπροστά στα πόδια μας.

Υπουργεία και υπάλληλοι, εγκύκλιοι και υπουργικές αποφάσεις, εταιρείες, διαγωνισμοί, καθυστερήσεις, Πόντιοι Πιλάτοι, πέρασαν όλα μπροστά από τα μάτια μας, αλλά έξι χρόνια μετά τα κατάφεραν.

Τα ασθενοφόρα που στοίχησαν 1,4 εκατομμύριο ευρώ, έκαναν δειλά δειλά την πρώτη τους εμφάνιση. Είναι μόνο τέσσερα και θα ενισχύσουν τη Σητεία, την Ιεράπετρα, τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Ακολουθούν άλλα 21. Το ερώτημα είναι πότε; Σήμερα; Αύριο; Σε ένα με δύο μήνες; Πότε;

Αναρωτιέμαι, γιατί δεν κατάλαβα το ακριβές χρονοδιάγραμμα παράδοσης τους.

Λένε , πως κάθε δέκα ημέρες θα ταξινομούνται έξι με επτά.

Ακολουθούν λοιπόν άλλα 21, το επαναλαμβάνω μη και το ξεχάσετε,  γιατί μόλις πριν από μερικές ημέρες, ένα ασθενοφόρο έφυγε από το Αρκαλοχώρι για το ΚΥ Βιάννου να πάρει το γιατρό κι από κει γραμμή για τον Κερατόκαμπο προκειμένου να μεταφέρει ένα τραυματία τροχαίου, ένα δεύτερο έφευγε από το Ηράκλειο και μετά από μία μιάμιση ώρα συναντήθηκαν κάπου κοντά στην Καλονή να γίνει η παραλαβή και η διακομιδή του παλικαριού για το νοσοκομείο.


Ωστόσο στο ΕΚΑΒ οι δυσκολίες δεν προκύπτουν μόνο από τα αυτοκίνητα. Το προσωπικό του λιγοστεύει, οι βάρδιες δεν βγαίνουν, οι ημερομηνίες για προσλήψεις αναμένονται.

Έτσι το ''μνημονικό''  πάντα ανήσυχο και τελικά δύσπιστο μου ''ψιθυρίζει'' στο αυτί ότι αναμένεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα 13 Ιανουαρίου ο  Παύλος Πολάκης.  Το Σάββατο ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο βουλευτής Ηρακλείου και πρωθυπουργός κάτι δεν ψιθύριζε για Ιούνιο;

Έτσι παίζεται το παιγνίδι. Έτσι δημιουργείται κλίμα.  

Πολιτική και πολιτικοί το μεγαλείο σας!!!!

ΑΓΔ

Σχόλια