Αγγέλα Δουλγεράκη

Αγώνας δρόμου η μεταφορά τραυματία από τον Κερατόκαμπο

Θρίλερ για τραυματισμένο νεαρό δικυκλιστή σε τροχαίο η μεταφορά του στο νοσοκομείο και αγώνας δρόμου από το ΕΚΑΒ για τη σωτηρία του.

Ο 22χρονος θύμα τροχαίου στην παραλία του Κερατόκαμπου υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις όταν έχασε τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε κι έπεσε στο οδόστρωμα.

Για την μεταφορά του ωστόσο στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση καθώς οι μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή είναι υποστελεχωμένες και κλειστές και οι αποστάσεις πολύ μεγάλες.

Ασθενοφόρο λοιπόν από το Αρκαλοχώρι, πήγε στο κέντρο Υγείας Βιάννου, παρέλαβε το γιατρό και στη συνέχεια κατέβηκε στον κερατόκαμπο με το χρόνο να φθάνει στη μία ώρα. Από την άλλη ασθενοφόρο του Κέντρου έφυγε από το Ηράκλειο και στην Καλλονή παρέλαβε το νεαρό και διασωληνωμένο τον μετέφερε στο εφημερεύων νοσοκομείο.

Τις εύλογες καθυστερήσεις λόγω των αποστάσεων, τον αγώνα των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ να φθάσουν στο σημείο με ασφάλεια και με ασφάλεια να μεταφέρουν τον τραυματία, τις τραγικές ελλείψεις της Πρωτοβάθμιας υγείας και πολλές φορές την άσχημη συμπεριφορά των οικείων των ασθενών, επισημαίνει σε δραματικούς τόνους ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων Νίκος Καλογιαννάκης μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ράδιο 9,84.

Σχόλια