default-image

Α.Ζερβός: Το πλοίο με τους πρόσφυγες είχε προορισμό την Κρήτη

Απόψεις
Α.Ζερβός: Το πλοίο με τους πρόσφυγες είχε προορισμό την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ της Νεάπολης , φιλοξενούνται οι 113 πρόσφυγες - μετανάστες που εντοπίστηκαν στην παραλία του Αγίου Ανδρέα στον Κουδουμαλό Λασιθίου.

Πρόκειται για 49 άνδρες, 31 γυναίκες και 33 παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων κυρίως από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Ιράν και το Μπαγκλαντές σύμφωνα με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό στο Ράδιο 9,84 . 

Εκφράζει τον προβληματισμό του για την πορεία των προσφυγικών ροών προς το νησί και επιχειρηματολογώντας αναφέρει ότι στο σύστημα πλοήγησης του πλοίου , προορισμός ήταν η Κρήτη κι όχι η Ιταλία.

Στα χέρια της αστυνομίας εντωμεταξύ βρίσκονται και οι δύο διακινητές , ενώ όπως είπαν οι πρόσφυγες - μετανάστες πλήρωσαν 8.000 ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους.

Χθες το απόγευμα αναχώρησαν εντωμεταξύ με πλοίο του Λιμενικού Σώματος οι 64 μετανάστες  που εντοπίστηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής Ανατολικά του Παλαικάστρου Σητείας και που όλες αυτές τις μέρες έμεναν στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού της Σητείας. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Σητείας Θοδωρή Πατεράκη οι πρόσφυγες θα μεταφέρονταν σε hot spot του Ανατολικού Αιγαίου και από εκεί θα επαναπροωθηθούν στη χώρα τους. 

Προειδοποίηση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δε θα διστάσει να προσφύγει κατά των χωρών-μελών που αρνούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων, απέστειλε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα.

Ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει ήδη αποστείλει προειδοποιητικές επιστολές στα κράτη-μέλη που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης και τόνισε ότι, ως θεματοφύλακας των Συνθηκών, η Επιτροπή δε θα διστάσει να ασκήσει την ισχύ της.

Μέχρι σήμερα μόνο 1.816 πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί συνολικά από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλες χώρες της ΕΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News