Αγγέλα Δουλγεράκη

Π.Μπαριτάκης: Στα 4,6 εκατομμύρια οι εκκρεμείς δηλώσεις

Η Πέμπτη 30 Ιουνίου είναι η τελευταία μέρα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.Προσθέτει ακόμα ότι ανεξάρτητα με την ημέρα υποβολής η προθεσμία πληρωμής της 1ης δόσης του φόρου θα είναι η 29η Ιουλίου.


Το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι παράταση θα δοθεί μόνο αν υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία του TAXISnet και για συγκεκριμένες μέρες, για αυτό καλεί τους πολίτες και τους λογιστές να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις φορολογικές δηλώσεις τους.


Οι φοροτεχνικοί ωστόσο εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν θα καταφέρει το σύστημα TAXIS να σηκώσει το βάρος 4,5 εκατομμυρίων δηλώσεων που εκκρεμούν, δικαιολογώντας έτσι και την αγωνία του οικονομικού επιτελείου που ευελπιστεί να βάλει ζεστό χρήμα στα ταμεία του.

Ο πρόεδρος των φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών στο Ηράκλειο Παύλος Μπαριτάκης  μιλώντας στο Ράδιο 9,84 αναφέρει πως ήδη έχει κατατεθεί η πρόταση για παράταση αν και οι φόροι θα πληρωθούν στην ώρα τους.


Εντωμεταξύ μειώσεις  μισθών και συντάξεων από τέλους Μαΐου φέρνει η νέα φορολογική κλίμακα και η εισφορά αλληλεγγύης, που προβλέπει ο τελευταίος φορολογικός νόμος.


  Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, η παρακράτηση φόρου εισοδήματος θα ξεκινήσει για μισθοδοσίες και συντάξεις που εκκαθαρίζονται από 27.5.2016, διευκρινίζοντας ότι η νέα παρακράτηση δεν θα διενεργηθεί αναδρομικά από 1.1.2016.


Ο συμψηφισμός της διαφοράς φόρου για τα εισοδήματα από την αρχή του έτους ως και τον Μάιο θα γίνει με την εκκαθάριση των δηλώσεων που θα υποβληθούν το 2017, για το φορολογικό έτος 2016.

Σχόλια