default-image

Παράλληλη πορεία με το γάιδαρο του Χότζα

Περίεργα
Παράλληλη πορεία με το γάιδαρο του Χότζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον έχω επικαλεστεί πολλές φορές. Το Χότζα την πολιτική του και την τύχη του ζώου του έτσι όπως την άκουγα από την γιαγιά μου, που έζησε μεγάλο μέρος της ζωής της στο διωγμό, τη Γερμανική κατοχή και είχε στο τέλος την τύχη να περάσει στη μεταπολίτευση να χορτάσει λίγο ψωμί……

Συχνά μέσα από τα παραδείγματα και τα μαθήματα ζωής που μας προσέφερε, μας εξηγούσε τη σημασία του να είσαι ολιγαρκής, να είσαι ευχαριστημένος με μία φέτα ψωμί μουσκεμένη με νερό και λάδι, αλάτι , ρίγανη και πελτέ.

Με τα μαθήματα, προσπαθούσε να απαντήσει στις πιέσεις μας ως παιδιά να μας αγοράσει μια λιχουδιά παραπάνω και παράλληλα να μην πει όχι στα εγγόνια της που δεν είχαν τα καλούδια άλλων παιδιών.

Πολλές φορές επίσης άκουγα να μας λέει για το γαϊδαράκο του Χότζα και το πόσα στερήθηκε το κακόμοιρο το ζωντανό . Μόνο πάνω που μάθαινε να μένει νηστικό το πρόδωσαν οι δυνάμεις του και κατέρρευσε.

Σήμερα μετά από χίλιες στερήσεις, πείνα, αυτοκτονίες, κατεστραμμένες ζωές, μετά από οκτώ χρόνια οικονομικού πολέμου αλλά και μεγάλο πείσμα να αντέξουμε, να κρατηθούμε,  ο Γ.Κτρούγκαλος μας στέλνει αδιάβαστους.

''Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι λέει χωρίς τσιγάρα ή καφέ.

Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι το να ανέβει ο φόρος σε τσιγάρα και καφέ είναι κάτι που μπορούν να το αντέξουν οι πολίτες, σε αντίθεση με την αύξηση του φόρου σε νερό και ρεύμα, ενώ πως είναι σαφής έτσι και η επιλογή της κυβέρνησης για το ποιους θέλει να επιβαρύνει.

''Προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς... Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε'', δήλωσε.

''Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα''.  Ο υπουργός βέβαια δεν αναφέρεται στο δικό του καφέ.

Για το ΕΚΑΣ και την κατάργηση του υποστήριξε πως είναι μια απόφαση που είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο με τους ψήφους της αντιπολίτευσης. Παράλληλα, επισήμανε ότι ''δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο που προσπάθησαν να αντιμετωπίσου. με αντίθετα μέτρα ''.

Η 1η του Ιούνη είναι μπροστά μας. Ο γάιδαρος βαριαναστενάζει, το σανό δεν φθάνει πια να γεμίσει το στομάχι. Ο  Χότζας επιμένει. Φάε λίγο και δώσε μου περισσότερα. Αν δεν αντέξεις το πρόβλημα δεν είναι δικό μου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News