default-image

Ε.Μανουσάκη: Χρωστάνε στους εργαζόμενους των παιδικών 110.000 ευρώ

Απόψεις
Ε.Μανουσάκη: Χρωστάνε στους εργαζόμενους των παιδικών 110.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειστοί παραμένουν για τέταρτη εβδομάδα η Παιδικοί και Βρεφικοί σταθμοί του Δήμου Γόρτυνας, σύμφωνα με ο Σωματείο εργαζόμενων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στους ΟΤΑ της Κρήτης.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και συναντήσεις του σωματείου με τη Δημοτική Αρχή και τους λοιπούς φορείς παρουσία του Εργατικού ώστε να δοθεί οριστική λύση στο μείζονος σημασίας ζήτημα των εργαζομένων που αφορά τα δεδουλευμένα αρκετών μηνών, λύση δεν έχει βρεθεί , λέει στο Ράδιο 9,84 η πρόεδρος του σωματείου Ελένη Μανουσάκη.

Πρόκειται για 10 εργαζόμενους στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα από 12 έως 15 μηνών και τα οποία ανέρχονται στις 109 με 110 χιλιάδες ευρώ.

Παράλληλα σε δελτίο τύπου αναφέρεται:

''Φωνή βοώντος '' επικρατεί έως και σήμερα ,παρά τις δεσμεύσεις που δοθήκαν παρουσία του πρόεδρου του ΕΚΗ Βοργιά Στέλιου σε συνάντηση στις 25/2/2016 όπου μας διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος, ότι έως τα τέλη Μαρτίου 2016 θα κλείσει το θέμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι των Παιδικών και Βρεφικών σταθμών εργάστηκαν κανονικά έως και την ημέρα που προχώρησαν σε νόμιμη επίσχεση εργασίας (03/05/2016), καθώς πλέον αδυνατούν ακόμα και στην μεταφορά τους προς την εργασία τους, ζώντας χειμαζόμενοι οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Έχοντας πλέον η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, ζητούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα βασικά καθημερινά έξοδα χωρίς συνεχώς να ζουν μέσα σε κλίμα εργασιακής ανασφάλειας αξιώνοντας το αυτονόητο την αμοιβή για την εργασία τους .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News