Αγγέλα Δουλγεράκη

Μ.Κτιστάκη: Με τον αγώνα μας στέκεται ακόμα το νοσοκομείο

Έτοιμοι για τη νέα τους κινητοποίηση φέρονται να είναι οι κάτοικοι της Ιεράπετρας καθώς την Τετάρτη 1η Ιουνίου και με αίτημα τη λειτουργία του συνόλου των τμημάτων στο νοσοκομείο, θα έρθουν στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας στον Εσταυρωμένο.

Η απόφαση υπενθυμίζεται στην τελευταία μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ ήδη η Δημοτική Αρχή κινείται και δικαστικά για το θέμα.

Ότι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας. Έτσι και θα συνεχίσουμε, λέει στο Ράδιο 9,84 το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μαρία Κτιστάκη προσθέτοντας η επιμονή των κατοίκων της περιοχής έφερε και την απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ για την αναθεώρηση του οργανισμού λειτουργίας και την τοποθέτηση δυό παθολόγων στο νοσοκομείο.

Δύο ημέρες πριν τη νέα κινητοποίηση η Επιτροπή αγώνα αναφέρει σε ανακοίνωση της:

Μετά από 6 χρόνια συνεχών αγώνων, χάρη στους οποίους το νοσοκομείο μας εξακολουθεί να λειτουργεί παρά τις συστηματικές προσπάθειες υποβάθμισης και διάλυσής του, δεν θα ανεχτούμε άλλη κοροϊδία και απαξίωση της περιοχής μας.

Με 3 Μνημόνια να εφαρμόζονται ήδη καταστρέφοντας την οικονομία και την κοινωνία, με ένα ακόμα να έχει ψηφιστεί, και με την τελευταία συμφωνία με τους θεσμούς να βάζει «κόφτη» σε όλες τις δημόσιες δαπάνες και ταφόπλακα στη δημόσια υγεία, παιδεία, ασφάλιση και πρόνοια, ξέρουμε πολύ καλά ποιό μέλλον προδιαγράφεται για το δικαίωμά μας στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

Δεν θα το ανεχτούμε, όπως δεν υποκύψαμε στα σχέδια των προηγούμενων κυβερνήσεων που επιχείρησαν να μετατρέψουν το μοναδικό νοσοκομείο της Νοτιοανατολικής Κρήτης σε Κέντρο Υγείας.

Τα αιτήματα της Ιεράπετρας, όπως διαμορφώθηκαν μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις και τους αγώνες μας είναι συγκεκριμένα και αδιαπραγμάτευτα. Η πείρα μας έχει δείξει ότι οι υποσχέσεις, ακόμα και οι δεσμεύσεις, είναι ανέξοδες και μοιράζονται εύκολα για να εκτονώσουν την οργή του λαού -τα 5 χρόνια που η παθολογική μας κλινική υπολειτουργεί, παραλύοντας συνολικά το νοσοκομείο, το αποδεικνύουν περίτρανα: Από το 2012, που σκόπιμα καταργήθηκαν οι δύο οργανικές θέσεις της παθολογικής, όλες οι κυβερνήσεις (συμπεριλαμβανομένης και της προηγούμενης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αρνούνται ή σκόπιμα κωλυσιεργούν να αποκαταστήσουν την αδικία. Στο όνομα του ρεαλισμού και των εφικτών λύσεων, προσφέρουν την προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος με προσλήψεις επικουρικών γιατρών των οποίων οι θέσεις έχουν προκηρυχτεί ξανά και ξανά χωρίς αποτέλεσμα. Επειδή, λοιπόν, έχουμε ξαναβρεθεί στο ίδιο έργο θεατές, απαιτούμε συγκεκριμένες, άμεσες και μόνιμες λύσεις που θα επιτρέψουν την ομαλή λειτουργία όλων των κλινικών του νοσοκομείου μας.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΙΟΥΝΗ, σύσσωμη η Ιεράπετρα, δήμος, φορείς και κάτοικοι μεταβαίνουμε στην 7η ΥΠΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

* Νέο οργανισμό που να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής

* Να προστεθούν άμεσα οι δύο οργανικές θέσεις που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής και να γίνουν άμεσα οι αντίστοιχες προσλήψεις μόνιμων γιατρών.

* Να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι μόνιμες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού) που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου μας.

* Να διασφαλιστεί ένα νοσοκομείο Πλήρες, Αυτοδιοίκητο, Δημόσιο και Δωρεάν για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σχόλια