Αγγέλα Δουλγεράκη

Στο ΔΣ για τα προβλήματα της περιοχής τους

 Παράσταση διαμαρτυρίας από τους κατοίκους των Μεσαμπελιών, με φόντο την προβληματική λειτουργία των σχολείων της περιοχής, σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Λυκείου, του 5ου Γυμνασίου, του 46ου Δημοτικού, των 57ου και 60ού Νηπιαγωγείου μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Επιτροπή Κατοίκων Ηλιούπολης είχαν στείλει κοινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας στο Δήμο, στην οποία αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η Ηλιούπολη του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης είναι περιοχή που η δόμηση και επέκτασή της έγινε χωρίς σχέδιο πόλης, άναρχα, με δρόμους χωρίς πεζοδρόμια και χωρίς δίκτυα όμβριων υδάτων.


Κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί, παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις και διεκδικήσεις των κατοίκων και των Συλλόγων Γονέων Μαθητών, για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία τους.

Στην Ηλιούπολη λειτουργούν συνολικά πέντε σχολικές μονάδες. Δύο νηπιαγωγεία, το 57ο και 60ό, τα οποία στεγάζονται σε ακατάλληλους μισθωμένους χώρους, ισόγεια κατοικιών χωρίς επαρκή αερισμό και φωτισμό, χωρίς αυλή, σε περιορισμένους χώρους για τη λειτουργία τους.

Ένα δημοτικό, το 46ο, από το οποίο λείπουν τέσσερις σχολικές αίθουσες και εκκρεμεί προσάρτηση οικοπέδου για την επέκτασή του. Ένα γυμνάσιο, το 5ο, που και αυτό αντιμετωπίζει σοβαρές κτηριακές ελλείψεις, με αποτέλεσμα δύο τμήματά του να κάνουν μάθημα για τρίτη χρονιά σε λυόμενες αίθουσες, που έχουν τοποθετηθεί πρόχειρα στην αυλή του σχολείου.

Τέλος, το 11ο Λύκειο, που και εδώ, λόγω σοβαρών κτηριακών ελλείψεων, χρησιμοποιείται σαν αίθουσα διδασκαλίας μια μικρή αποθήκη στο κλιμακοστάσιο του πρώτου ορόφου (!), ενώ ένα τμήμα είναι "περιφερόμενο", δηλαδή τα παιδιά κάνουν μάθημα όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος, αίθουσα ή εργαστήριο!».

Σχόλια