Αγγέλα Δουλγεράκη

Ευλογία για την Κρήτη η Αγία και μεγάλη Σύνοδος

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, με ενημερωτικό φυλλάδιο της  ενημερώνει τους πολίτες  για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας που θα γίνει από τις 17 έως τις 27 Ιουνίου στην Κρήτη και την ορθόδοξο Ακαδημίας.

Στο νησί μας θα βρεθούν οι προκαθήμενοι Ορθόδοξων Πατριαρχείων και Εκκλησιών από όλο τον κόσμο , πολυμελείς αντιπροσωπείες και εκατοντάδες δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το γεγονός.

Στο Ηράκλειο και στον Άγιο Τίτο το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιουνίου θα τελεσθεί η επίσημη τελετή υποδοχής των προκαθήμενων της Ορθοδοξίας και η Δοξολογία με το μέγα Εσπερινό της πεντηκοστής και την επομένη στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά το Συλλείτουργο, παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

''Ευλογία αποτελεί για την Κρήτη η παρουσία των προκαθήμενων στο νησί, επτά αιώνες μετά την τελευταία Σύνοδο που προετοιμαζόταν από το 1961'', είπε στο Ράδιο 9,84 ο διδάκτορας Θεολογίας Παναγιώτης Ασημακόπουλος .

Είπε ότι τα θέματα που θα εξετασθούν από τους προκαθήμενους είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε, σε ένα κόσμο πιεσμένο από αλλαγές και προκλήσεις και κάλεσε όλους μας να είμαστε προσεκτικοί σε κρίσεις και επικρίσεις για την Αγία και μεγάλη Σύνοδο καθώς καθετί που λέγεται εκτός του καλού μπορεί να εμπεριέχει από άγνοια μέχρι σκοπιμότητα.


Σχόλια