Αγγέλα Δουλγεράκη

Θ.Πατεράκης: Αναζητούμε χώρο φιλοξενίας για τους 65 πρόσφυγες

Θαλαμηγός με 65 μετανάστες εξέπεμψε SOS στις 03.00 το πρωί ανατολικά του Παλιαίκαστρου στο Λασίθι.

Στο πλοίο επέβαιναν 65 μετανάστες από το Πακιστάν, τη Συρία και το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων αρκετές γυναίκες και 17 παιδιά όλα κάτω των 17 ετών με το μικρότερο εννέα μηνών.

Αμέσως κινήθηκε το Λιμενικό Σώμα στην περιοχή καθώς η θαλαμηγός έπλεε ακυβέρνητη και με τη βοήθεια των ψαράδων στο σύνολο τους οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Κουρεμένου.

Στην περιοχή τους περίμεναν εκτός των λιμενικών και της αστυνομίας , γιατροί του νοσοκομείου , Δήμος και εθελοντές προκειμένου να τους δοθεί η πρώτη βοήθεια σύμφωνα με το Δήμαρχο Ιεράπετρας Θοδωρή Πατεράκη στο Ράδιο 9,84.

Η πρώτη εξέταση των γιατρών δείχνει η κατάσταση της υγείας τους να είναι καλή.

Στη συνέχεια και με λεωφορείο στο σύνολό τους μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Σητείας για την καταγραφή τους   , ενώ αναζητείται χώρος που να διαθέτει τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία τους, καθώς η ΥΠΑ είπε όχι να μείνουν σε κτίριο του αεροδρομίου και το κλειστό βρίσκεται δίπλα από εξεταστικό κέντρο.

Την αγωνία του εξέφρασε ο κος Πατεράκης, επισημαίνοντας ότι η Σητεία αυτή την ώρα δυσκολεύεται πολύ αναφορικά με τη φιλοξενία τους.

Σχόλια