default-image

Οι εξελίξεις στην οικονομία

Απόψεις
Οι εξελίξεις στην οικονομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναμένεται να επικυρώσει σήμερα Τρίτη το Eurogroup, ανάβοντας το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, η οποία θα κυμαίνεται από 9 έως 11 δισ. ευρώ.

Αγεφύρωτο το χάσμα, όσον αφορά την πιθανότητα ελάφρυνσης του χρέους, θέμα που παραπέμπεται πιθανότατα για το Σεπτέμβριο.

Την αισιοδοξία τους για την έκβαση του Eurogroup εξέφρασαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ, στην Κωνσταντινούπολη, τη Δευτέρα.

Νωρίτερα, για σταθερές θέσεις της Γερμανίας, είχε κάνει λόγο η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, υπενθυμίζοντας τις ενστάσεις που έχει εκφράσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσον αφορά την πιθανότητα ελάφρυνσης του χρέους, αλλά και την ανάγκη παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. 

Το ΔΝΤ έστειλε σαφές μήνυμα, μία μέρα πριν το Eurogroup, εμμένοντας στις προτάσεις του για σημαντική επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων (και της περιόδου χάριτος) και του παγώματος των επιτοκίων.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,2% του ΑΕΠ, πέραν του 2018, κατεβάζοντας τον πήχη στο 1,5% του ΑΕΠ.

Το Ταμείο επιμένει ότι η ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, μέχρι το τέλος του προγράμματος το 2018, γράφει το ThePressProject.

Μήνυμα  Πιερ Μοσκοβισί στη γραμμή ότι η ελληνική κυβέρνηση με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου τήρησε τις δεσμεύσεις και τώρα είναι η σειρά των Ευρωπαίων.

Β.Κρητικός: Για πρώτη φορά Αριστερά μισθών και θέσεων

Λάβρος κατά της κυβέρνησης για την πολιτική της μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προστασίας  Δανειοληπτών Βαγγέλης  Κρητικός, μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

Είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πως δεν λέει αλήθεια όταν μιλά για τα τελευταία επώδυνα μέτρα καθώς ακολουθούν νέα σε ένα με ενάμιση χρόνο και για πρώτη φορά Αριστερά αγκιστρωμένη σε θέσεις και μισθούς.

Μ.Αλιφιεράκης: Το πρόγραμμα δεν βγαίνει

Το πρόγραμμα δεν βγαίνει ως έχει και η αγορά οδεύει προς αδιέξοδο. Το παραπάνω μετέφερε σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μανόλης Αλιφιεράκης στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη που χθες βρέθηκε στο Ηράκλειο.

Οι πληγές της αγοράς, η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, τα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

Λύσεις προσθέτει ο πρόεδρος του επιμελητηρίου η αύξηση των κονδυλίων  για την επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη και τα έργα.

Χωρίς περιθώρια ελπίδας η απάντηση του υπουργού που παρέπεμψε σε μελλοντικό χρόνο κι εφόσον αποφασιστεί αυτό ουσιαστικά από τους θεσμούς.

Γ.Βασιλάκης: Ζοφερή η πραγματικότητα

Ζοφερή  η πραγματικότητα για την οικογένεια και την αγορά με τα νέα μέτρα που ήρθαν για να μείνουν με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου λέει στο Ράδιο 9,84 ο φοροτεχνικός, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γιώργος Βασιλάκης.

Μας κάνουν κάποιες διευκολύνσεις και τα παίρνουν όλα προσθέτει ο ίδιος αναφερόμενος στο θέμα περί διευκόλυνσης αποπληρωμής του χρέους σε βάθος χρόνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News