default-image

Με 153 ΝΑΙ αναβαίνει το κόστος διαβίωσης

Απόψεις
Με 153 ΝΑΙ αναβαίνει το κόστος διαβίωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τους 153 βουλευτές της συμπολίτευσης το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δισ. ευρώ, την  ίδρυση του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων και τον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης.

Την παραίτηση της από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπέβαλε η Βασιλική Κατριβάνου, η οποία καταψήφισε τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τον κόφτη, αν και υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής.

Την έδρα της στη Βουλή  καταλαμβάνει ο Γιώργος Κυρίτσης.

Η κ. Κατριβάνου χαρακτηρίζει την απόφαση της να παραιτηθεί από βουλευτής ως «πολύ δύσκολη, πολιτικά και προσωπικά, αλλά και αναγκαία» για εκείνη. Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα νιώθει «να επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μιας συνεχούς επιτροπείας, που κάνει ασφυκτικά τα περιθώρια άσκησης πολιτικής» και προσθέτει πως ταυτόχρονα αδυνατεί να σκεφτεί οποιαδήποτε αξιόπιστη εναλλακτική. «Γι' αυτό και παραιτούμαι» τονίζει.

Α.Τσίπρας: Δεν είναι ευχάριστα τα μέτρα αλλά θα είναι τα τελευταία

Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν δεν είναι ευχάριστα γιατί οι πολίτες έχουν ήδη δώσει πολλά αλλά αυτές οι θυσίες θα είναι οι τελευταίες, διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. 

Κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο και δεν προτείνει καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται τώρα αντίθετος σε όλα όσα ψήφισε η παράταξη του τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. 

Αύριο το Eurogroup

«Δεν θέλω να προβλέψω ποια θα είναι η λύση που θα δοθεί αύριο Τρίτη 24 Μαΐου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, συμπλήρωσε όμως ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος» για τη ρύθμιση που θα συμφωνηθεί για το χρέος.

«Σας εξευτελίζουν με τον κόφτη και με το υπερταμείο, και προσβάλουν και τον ελληνικό λαό. Σήμερα είναι ημέρα ντροπής για την Βουλή των Ελλήνων.» δήλωσε από το βήμα της βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγορώντας την για απύθμενο θράσος και τονίζοντας, ότι μαζί με τους πανηγυρισμούς της για το κλείσιμο της αξιολόγησης περίσσεψαν και τα ψέματα.

Επίθεση στη κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε ως «πρόθυμο πρωθυπουργό των πιο συντηρητικών κύκλων», εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά,

«Το Ποτάμι δεν μπορεί να γίνει συνεργός στα πολιτικά σας εγκλήματα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «επέλεξε να αποκοπεί από την δημιουργική κοινωνία και να περιχαρακωθεί στα όρια του εθνικολαϊκισμού».

Γ.Χουλιαράκης: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα

Ο Γιώργος Χουλιαράκης διαβεβαίωσε δε ότι δεν θα υπάρξουν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα έως το 2018.

Επιβαρύνσεις και αγορά σε ελεύθερη πτώση

Από την 1η Ιουνίου τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα που ψηφίστηκαν χθες και φέρνουν στα ελληνικά νοικοκυριά ετήσια επιβάρυνση από 400 με 500 ευρώ.

Μεγάλο αναμένεται να είναι το κόστος και για τις επιχειρήσεις, που, μη μπορώντας να απορροφήσουν τις νέες αυξήσεις, πρόκειται να τις μετακυλήσουν στον καταναλωτή.

Αυτό σημαίνει πως τα ελληνικά προϊόντα γίνονται αυτόματα λιγότερο ανταγωνιστικά, ενώ η συνεπαγόμενη μείωση του τζίρου κάνει ορατό τον κίνδυνο και νέων λουκέτων, επισημαίνουν οι άνθρωποι της αγοράς.

Ανεβαίνει ο ΕΝΦΙΑ

Ανεβαίνει ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ από τα 2,65 δις στα 3,8 δις ότι κι αν λένε οι υπουργοί κι αυτό δεν αλλάζει απαντά στον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη , ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Κώστας Αράπογλου μέσω του Ράδιο 9,84.

Δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν τον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου στις 200.000 ευρώ, ενώ και όσοι πλήρωναν τον συγκεκριμένο φόρο θα κληθούν να καταβάλουν επιπλέον από 50 ευρώ έως και 2.675 ευρώ, με την επιβάρυνση σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνά και το 300%.

Υψηλότερο «λογαριασμό» θα πληρώσουν επίσης όλοι οι ιδιοκτήτες από την αύξηση έως και 25% των συντελεστών φόρου των αστικών οικοπέδων.

Η  ΠΟΜΙΔΑ κάνει λόγο για τη «νέα έκδοση του ληστρικού ΕΝΦΙΑ» προσθέτοντας ότι  πρόκειται για την ταφόπλακα της οικοδομής.

Δεν θα επιστραφεί αναδρομικά το ΕΚΑΣ

Δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν αναδρομικά χρήματα του ΕΚΑΣ δικαιούχοι που βάσει των νέων κριτηρίων παύουν να δικαιούνται το επίδομα, σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Τα αναγκαία κονδύλια για την κάλυψη του ποσού αυτού θα εξασφαλιστούν μέσω του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο ξεκινά με κεφάλαιο 700 εκατ. ευρώ.

Τροποποιήσεις στα κόκκινα δάνεια

Τροποποιήσεις στον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων έφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Στη διατύπωση του νομοσχεδίου προστίθεται ότι οι εν λόγω εταιρείες θα λειτουργούν υπό το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, ενώ θα υποχρεούνται να καταθέτουν εναλλακτικές προτάσεις αναδιάρθρωσης πριν την επιβολή αναγκαστικών μέτρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News