Αγγέλα Δουλγεράκη

Ήπιες και γρήγορες οι μεταβολές του καιρού στην Κρήτη

Ήπιες και γρήγορες μεταβολές στον καιρό του τριημέρου περιμένει για το τριήμερο, αρχής γενομένης από σήμερα ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, μιλώντας στο Ράδιο 9,84, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας οπότε και τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα.

Ήδη από την μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδοθεί δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων κατά τόπους όπως σε Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα.

Στην περιοχή της Κρήτης σύμφωνα με το Μανόλη Λέκκα ο καιρός θα είναι άστατος καθώς οι μεταβολές των φαινομένων θα γίνονται με ταχύτητα ενώ οι καλές καιρικές συνθήκες και η ευστάθεια έρχονται από τη Δευτέρα.

Σήμερα Παρασκευή τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν είναι:
Το πρωί ηλιοφάνεια, το μεσημέρι νεφώσεις, προς το απόγευμα και το βράδυ βροχές.

 Οι άνεμοι πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση στα 4-5 μποφόρ και τη θερμοκρασία έως τους 25 - 26 βαθμούς κελσίου.

Αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνεια και νεφώσεων.  

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 5 - 7 μποφόρ, ενώ το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με τάσεις εξασθένισης.

Ο υδράργυρος τέλος λόγω των νοτιάδων αναμένεται κατά τόπους να φθάσει και στους 29 βαθμούς κελσίου.

Η Κυριακή σύμφωνα με τον Μ.Λέκκα θα περιλαμβάνει αρχικά καλό καιρό, άστατο στη συνέχεια και βροχές τοπικά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι την Κυριακή στρέφονται σε βόρειους - βορειοδυτικούς έντασης έως και
5 - 6  μποφόρ.

Από Δευτέρα και για μερικές ημέρες φέρονται να σταθεροποιούνται τα καιρικά φαινόμενα σε καθαρά ανοιξιάτικες συνθήκες.

Σχόλια