Αγγέλα Δουλγεράκη

Οργή στο Δ.Σ Ιεράπετρας για το νοσοκομείο

Οργή στη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας για την υποβάθμιση του μοναδικού Νοσοκομείου στη νοτιοανατολική Κρήτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Νέα Κρήτη.

Στην κατάμεστη από οργισμένο κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, συζητήθηκε μέχρι αργά το βράδυ το θέμα της συνεχιζόμενης υποβάθμισης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Η έκτακτη συνεδρίαση συγκαλέστηκε μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ότι διορίζονται 58 γιατροί στην Κρήτη, εκ των οποίων μόνον ένας (μικροβιολόγος) στην Ιεράπετρα, ενώ υπάρχει άμεση ανάγκη για παθολόγο, αφού η Παθολογική Κλινική τώρα εφημερεύει μόνο τρεις ημέρες το μήνα.

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του επιστημονικού συνεργάτη του βουλευτή Λασιθίου Μ. Θραψανιώτη, του κ. Καλλιντέρη, ο οποίος, στην τοποθέτηση που διάβασε εξ ονόματος του βουλευτή, σε μια αποστροφή του είπε ότι θα πρέπει το ίδιο το νοσοκομείο να αποφασίσει να κόψει από τον οργανισμό του κάποιες άλλες ειδικότητες γιατρών - όπου φυσικά δεν υπάρχει κανένας που να περισσεύει - για να ζητηθεί παθολόγος, ο οποίος να καλύψει τουλάχιστον μία από τις κενές θέσεις.

Στο σημείο αυτό έγινε μαζική φραστική επίθεση κατά του κ. Καλλιντέρη, από δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, αλλά και από συγκεντρωμένο κόσμο.

Ο κ. Καλλιντέρης, αφού μετά δυσκολίας ολοκλήρωσε την ανάγνωση της δήλωσης του κ. Θραψανιώτη, ζήτησε να αποχωρήσει, ωστόσο το πλήθος δεν του το επέτρεπε, ζητώντας του να παραμείνει στην αίθουσα και να ακούσει τις διαμαρτυρίες όλων των πλευρών.

Σημειώθηκε μεγάλη ένταση και κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του, κατά την ώρα που αποχωρούσε από την αίθουσα. Τον γύρισαν με σπρωξιές πίσω στην αίθουσα, ενώ κάποιος κάλεσε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας σε λίγα λεπτά εμφανίστηκαν στο Δ.Σ. και συνόδευσαν μετά από αρκετή ώρα, εν μέσω διαμαρτυριών, τον κ. Καλλιντέρη στο αυτοκίνητό του.

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δήμος Ιεράπετρας για το νοσοκομείο

Από νωρίς το μεσημέρι άλλωστε και μέσα από το Ράδιο 9,84 ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θοδωρής Καλατζάκης επισήμανε τα λάθη και τις παλινωδίες της πολιτείας, ανακοινώνοντας πως ο Δήμος προσφεύγει στη δικαιοσύνη.

Με πολεμικά μέσα δεν λύνονται τα προβλήματα

Άμεση η απάντηση της Δυπεάρχη Ελένης Μαυρομάτη η οποία αναφέρθηκε στις λανθασμένες κινήσεις που έχουν ακολουθηθεί από φορείς και κατοίκους στο Λασίθι, λέγοντας ότι δεν λύνονται τα θέματα με πολεμικά μέσα.

Σχόλια