Αγγέλα Δουλγεράκη

48ωρος αποκλεισμός του Μηχανολογικού 

48ωρος αποκλεισμός του Μηχανολογικού στο Ηράκλειο σήμερα από τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών καθώς η συναινετική λύση δεν βρέθηκε με τους εξεταστές και 1.000 περίπου άτομα νέοι οδηγοί απ' όλη την Κρήτη βρίσκονται εδώ και τρείς μήνες σε ιδιότυπη ομηρία καθώς δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους για την απόκτηση διπλώματος.

Αιτία η διαμαρτυρία των εξεταστών - υπαλλήλων στο Μηχανολογικό για την περικοπή με απόφαση των θεσμών του επιδόματος των 170 ευρώ που έπαιρναν για την πρακτική εξέταση των υποψηφίων.

Παρά τις προσπάθειες ωστόσο των εκπαιδευτών και της περιφέρειας δεν βρέθηκε λύση και οι εξεταστές απέχουν της διαδικασία εδώ περίπου και ένα τρίμηνο.

Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Αλέξανδρος Μειμαράκης επανέλαβε ότι η πολιτεία έπρεπε απ' την αρχή που προέκυψε το θέμα να έχει νομοθετήσει και λύσει το θέμα.

Είπε ότι σε ομηρία βρίσκονται επίσης και οι ίδιοι καθώς μη ολοκλήρωση της διαδικασίας σημαίνει ότι δεν πληρώνονται για την εργασία τους με τα λειτουργικά έξοδα και τις υποχρεώσεις να τρέχουν και κάλεσε σε αυτή την κινητοποίηση και τους υποψήφιους οδηγούς.

Σχόλια