Αγγέλα Δουλγεράκη

Κ.Θεοδοσάκης: Η πολιτεία απαξιώνει το ρόλο του νοσηλευτή

Παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή σήμερα με τους εργαζόμενους να δίνουν μάχη για την εργασία τους, την επιβίωση του συστήματος υγείας, την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών στους ασθενείς.

Τα παραπάνω τονίζει μεταξύ άλλων μιλώντας στο ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη ο νοσηλευτής και μέλος της ΠΟΕΔΗΝ Κυριάκος Θεοδοσάκης .

Μιλά για τον αγώνα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία σε συνθήκες δύσκολες υπό την οικονομική κρίση και την απαξίωση της πολιτείας στο ρόλο του νοσηλευτή.

Στέκεται ωστόσο θετικά απέναντι στη στάση και την εκτίμηση που εισπράττουν οι εργαζόμενοι από την πλειονότητα των ασθενών και των οικείων τους που νοσηλεύονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Χώρας.

Αναφορικά με την πρώτη συνάντηση αύριο των εργαζόμενων του ΠΑΓΝΗ με το νέο του  διοικητή κ. Τασσόπουλο που τους έχει καλέσει στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου και θα συνοδεύεται από τη νέα διοικήτρια της ΔΥΠΕ κ. Μαυρομάτη, είπε, ότι δυστυχώς ο κος Τασσόπουλος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα των προβλημάτων.

Χρηματοδότηση της υγειονομικής μονάδας, διαχείριση της δύσκολης καθημερινότητας και υποστελέχωση του νοσοκομείου τα πρώτα θέματα στα οποία θα ζητηθεί η παρέμβαση του, λέει στο Ράδιο 9,84 και στην Α.Δουλγεράκη,

5ο Π.Τ Κρήτης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος: Ζωτικός ο ρόλος του νοσηλευτή

Σε ανακοίνωση του το 5ο Π.Τ Κρήτης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος αναφέρει παράλληλα:

12 Μαΐου 2016 Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή - τριας.

Σε μια εποχή βαθύτατης οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει σήμερα η χώρα μας, με το προσφυγικό να δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας μας και των συστημάτων Υγείας και Πρόνοιας, οι Νοσηλευτές καλούνται σήμερα 12 του Μάη, να εορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών , μια ημέρα ορόσημο για την διεθνή Νοσηλευτική κοινότητα που σηματοδοτεί τον ρόλο, τις αξίες , την προσφορά και την συμβολή των νοσηλευτών στην Παγκόσμια Υγεία.

Η φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας έχει οδηγήσει σε αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών υγείας, ενώ παράλληλα η απογύμνωση των υπηρεσιών υγείας από ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές ,έχει οδηγήσει το σύστημα υγείας στα όρια αντοχής του και τους Έλληνες Νοσηλευτές στην επαγγελματική, οικονομική και προσωπική εξαθλίωση τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η ελληνική Νοσηλευτική κοινότητα «εορτάζει» και φέτος την Διεθνή Ημέρα των Νοσηλευτών, που σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών ICN , για το 2016 έχει σαν θέμα :

«Νοσηλευτές: Δύναμη Αλλαγής για την Ανθεκτικότητα και Βελτίωση των συστημάτων υγείας » τονίζοντας τον ζωτικό ρόλο των νοσηλευτών στην βιωσιμότητα, ανάπτυξη, ισχυροποίηση και βελτίωση των συστημάτων υγείας μέσα από την παροχή ποιοτικών, αποτελεσματικών και οικονομικά αποδοτικών υπηρεσιών υγείας.

Ωστόσο  η υπάρχουσα παγκόσμια έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού συνεχίζει να αποτελεί μείζονα πρόκληση για την αποτελεσματική λειτουργία των συστημάτων υγείας.

Η σημερινή ημέρα, ας γίνει για τους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες της χώρας μας ορόσημο για :

* Επαρκή , Ασφαλή και Αποτελεσματική Νοσηλευτική στελέχωση των υπηρεσιών υγείας

* Την καθιέρωση διακριτού επαγγελματικού ρόλου των νοσηλευτών, με την θεσμοθέτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων και τον σαφή καθορισμό της νοσηλευτικής πρακτικής.

* Την καθιέρωση μιας και ενιαίας τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη Νοσηλευτική.

* Την ισότιμή διαχείριση των νοσηλευτών και την συμμετοχή τους στη χάραξη στρατηγικών και πολιτικών Υγείας.

* Την προαγωγή και προάσπιση της Νοσηλευτικής Επιστήμης στη χώρα μας ,ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

* Την παροχή και διασφάλιση ολοκληρωμένης, ισότιμης και ποιοτικής φροντίδας σε όλους, με γνώμονα τις αξίες του ανθρωπισμού που μας διέπουν.

Χρόνια πολλά ,αισιόδοξα, δυναμικά.

Για το ΔΣ του Π.Τ Κρήτης της Ε.Ν.Ε.

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Στυλιανός Σταυρουλάκης Βογιατζιδάκη Ευτυχία

Σωματείο Εργαζόμενων νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Άλλη μία επέτειος της Ημέρας του Νοσηλευτή μας βρίσκει να στενάζουμε κάτω από έναν πρωτοφανή εργασιακό ζυγό.

Τα παράνομα εξαντλητικά και ευτελώς κοστολογημένα ωράρια, διαδέχονται το ένα τ΄ άλλο ενώ τα οφειλόμενα ρεπό και οι άδειες στις περισσότερες περιπτώσεις παρελθόντων ετών συνθέτουν το σκηνικό της εντατικοποίησης.

Η κόπωση του γερασμένου πλέον ΕΣΥ επιτείνεται με την αύξηση των κενών οργανικών θέσεων σε όλες τις βαθμίδες του νοσηλευτικού προσωπικού και τον ευτελισμό του επαγγέλματος με εισαγωγή μεθόδων "απασχόλησης" ποικίλων ταχυτήτων...

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μετά από πολλές παλινωδίες και προσπάθειες εμπαιγμού των συναδέλφων έθεσε ημερομηνία λήξης στο πολυπόθητο ανθυγιεινό επίδομα που θεσπίστηκε μόλις προ 5ετίας υπακούοντας πρόθυμα στις μνημονιακές επιταγές.

Ασφαλώς δε γίνεται καμία κουβέντα για την αυτονόητη άμεση και χωρίς όρους ένταξη στα ΒΑΕ ενώ από την άλλη τριπλασιάζεται το κόστος για την εξαγορά ασφαλιστικού χρόνου.

Οι «σημερινοί εθνοπατέρες μας βομβαρδίζουν» σε κατάλληλες για εκείνους περιόδους με πλήθος τηλεοπτικών προκηρύξεων που δε φτάνουν ποτέ στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία και προνοιακά ιδρύματα της χώρας προωθώντας έτσι την αποψίλωση του νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ ώστε να στρέψουν την υγεία προς την ιδιωτικοποίηση (ΑΕΜΥ, ΕΣΑΝ) και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών της Υγείας!!

Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει τις ωμές παρεμβάσεις υποτίμησης του επαγγέλματός μας τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης όσο και στον εργασιακό μας τομέα με τραγικότερη δε εξέλιξη -πρόσφατα- το μαγείρεμα των λιστών επιτυχόντων του ΚΕΕΛΠΝΟ, επιβεβαιώνοντας έτσι με τον φαιδρότερο τρόπο τις διαχρονικές ενστάσεις της Ομοσπονδίας για τις όποιες παράλληλες διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ! μνημόσυνο μιας ανθρωπιστικής επιστήμης κατάντησε εν έτη 2016 η απόδοση τιμών στον αλτρουισμό και την αυτοθυσία της Florence Nightingale...

Η Νοσηλευτική Γραμματεία της ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους συναδέλφους σε συστράτευση:

- Για ανάκτηση των Μισθολογικών Απωλειών του Νοσηλευτικού Προσωπικού

- Για έγκαιρη και αξιοπρεπή αποζημίωση νυχτερινών-αργιών-εξαιρεσίμων

- Για ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση και ορισμό καθηκόντων για τον εφημερεύοντα νοσηλευτή

- Για άμεση προκήρυξη των αναγκαίων μόνιμων θέσεων

- Για εκπαιδευτική και επιστημονική αναβάθμιση του κλάδου με στόχο την μία ενιαία τριτοβάθμια νοσηλευτική

- Ενιαίο κλάδο Νοσηλευτικού Προσωπικού και διέξοδο στην Ενιαία Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του ΔΕ Νοσηλευτικού Προσωπικού

- Μετατροπή Συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου όλων των εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ή έργου αφού αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

- Κατάργηση Μνημονίων για ανάκτηση Απωλειών

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ την Πέμπτη 12/5/2016 από 8 π.μ.ως 12 το μεσημέρι

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου θα τιμήσει την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών σε εκδήλωση που θα οργανωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΠΟΕΔΗΝ

Σχόλια