Αγγέλα Δουλγεράκη

Διευκρινήσεις ζητά η περιφέρεια για τις περικοπές των μαθητικών δρομολογίων

Επιστολή προς το υπουργείο παιδείας έστειλε η περιφέρεια Κρήτης, ζητώντας διευκρινήσεις για την απόφαση περικοπής των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών από την τρέχουσα σχολική περίοδο με χιλιομετρικά κριτήρια όπως προκύπτει από την ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής  Συμπαράταξης Θ. Παπαθεοδώρου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη παιδείας Παναγιώτη Σημανδηράκη στο Ράδιο 9,84, από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι η Περιφέρεια Κρήτης κινείται εντός των πλαισίων που θέτει η υπουργική απόφαση αν και οποιαδήποτε περικοπή σύμφωνα με τον ίδιο αυτή την ώρα προκαλεί επιπλέον προβλήματα σε ένα ήδη ευαίσθητο χώρο.

Βάση της ερώτησης του κου Παπαθεοδώρου προκύπτει ότι τίθενται χιλιομετρικές αποστάσεις για το δικαίωμα των μαθητών να μεταφερθούν στα σχολεία.


Έτσι, ένας μαθητής δημοτικού θα δικαιούται μεταφοράς εφόσον μένει 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το σχολείο του, ένας μαθητής γυμνασίου εφόσον μένει 2,5 χιλιόμετρα και ένας μαθητής λυκείου εφόσον μένει 4 χιλιόμετρα από το σχολείο του.


Επιπλέον, με τη νέα ρύθμιση προβλέπεται ότι εφόσον υπάρχει δημόσια ή δημοτική αστική ή υπεραστική συγκοινωνία, απαιτείται απόσταση μεγαλύτερη των 1.200 μέτρων για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, 2.500 μέτρων για μαθητές Γυμνασίου και 4.000 μέτρων για μαθητές Λυκείων, προκειμένου να προμηθευτούν το Ειδικό Μαθητικό Δελτίο για την μετακίνηση τους.

Σχόλια