Αγγέλα Δουλγεράκη

Ζ.Ρηγάκης: Προβληματιζόμαστε με τις αποφάσεις για τα σχολεία

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των εκπαιδευτικών από τις αλλαγές που φέρνει η ηγεσία του υπουργείου παιδείας τόσο στην Α/θμια όσο και στη Β/θμια καθώς οι μεταρρυθμίσεις αναγκαίες μπορεί να κρίνονται από τη μία, ωστόσο από την άλλη δεν γνωρίζουν αν αυτές στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στις προτάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Από τις πληροφορίες που αφήνουν να διαρρεύσουν πάντως δάσκαλοι και καθηγητές είναι επιφυλακτικοί και εκφράζουν την ελπίδα πως γνώμονας του υπουργείου δεν θα είναι η υπογραφή απλά ενός υπουργού σε μία μεταρρύθμιση , όπως είπε και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ζαχαρίας Ρηγάκης στο Ράδιο 9,84.   

Μόλις προχθές έγινε γνωστό ότι προωθείται αντικατάσταση κεφαλαίων της Ιστορίας με μαθήματα που αγγίζουν περισσότερο την επικαιρότητα, στο πλαίσιο της άρσης της λογικής της επανάληψης σε κύκλους των σχολικών αντικειμένων με έμφαση στο χρονικό και τοπικό παρόν και εξασφάλιση της εσωτερικής συνοχής της ύλης που διδάσκεται σε διαφορετικά αντικείμενα προτείνονται μεταξύ άλλων στην έκθεση που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος. 


Παράλληλα μελετάται η λίστα προτεραιότητας εισόδου στα πανεπιστήμια, στο πλαίσιο της πρότασής για εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις. 
Στο ίδιο πλαίσιο, προτείνει την κατάργηση του μήνα εξετάσεων στα σχολεία και τη θέσπιση της περιγραφικής αξιολόγησης αντί για βαθμολόγηση.

Σχόλια