Αγγέλα Δουλγεράκη

'' Ζητάμε τη βοήθεια των πολιτών για να περιορίσουμε τις φωτιές''

Οι πυρκαγιές κοστίζουν περιβαλλοντικά και οικονομικά στους Έλληνες, επισημαίνει μιλώντας στο Ράδιο9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, ο αναπληρωτής διοικητής του Σώματος στο Ηράκλειο Μιχάλης Σεληνιωτάκης, ζητώντας γι άλλη μία φορά την αρωγή και τη στήριξη των πολιτών στην προσπάθεια ελαχιστοποίησης του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Επιμένει σε όλους τους τόνους ότι απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε την 1η Μαΐου και ολοκληρώνεται 31 Οκτωβρίου το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο  και παρουσιάζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία προκύπτει ότι το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου οι φωτιές στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου ήταν 53 και τα στρέμματα που κάηκαν 150, όταν το 2015 οι φωτιές στην ίδια περιοχή ήταν 120 και οι καμένες εκτάσεις 480 στρέμματα.

Αντίθετα το 2014 οι αριθμοί δείχνουν ότι είχαμε 182 πυρκαγιές από τις οποίες κάηκαν 5.780 στρέμματα.

Από τις δηλώσεις του ιδίου προκύπτει ότι η αμέλεια κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας είναι πρώτη αιτία πρόκλησης φωτιάς και ακολουθεί η σκοπιμότητα.

Δηλώνει ότι η συνεργασία του Σώματος με τους περισσότερους Δήμους εξελίσσεται ικανοποιητικά και πως από τον Ιούνιο θα βρίσκονται σε Ηράκλειο και Χανιά τα δύο ελικόπτερα που θα τεθούν στην διάθεση της Πυροσβεστικής.

Σχόλια