default-image

Υποκρισία, παραβατικότητα και ‘’έθιμα’’

Περίεργα
Υποκρισία, παραβατικότητα και ‘’έθιμα’’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγοντας το λεξικό διαπιστώνεις ότι η κροτίδα, το βεγγαλικό, το βαρελότο, ο δυναμίτης, η ρουκέτα, έχουν διαφορετικές έννοιες και δυναμική.

Στο λεξικό και πάλι διαπιστώνεις ότι η παραβατικότητα, η υποκρισία - σωτηρία, η επικινδυνότητα, ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, έχουν επίσης διαφορετική έννοια.

Επίσης αν αναζητήσεις  μερικές ακόμα λέξεις στο λεξικό θα διαπιστώσεις ότι κακώς κάνεις, εσύ, εγώ, εμείς και τις μπερδεύεις, παίζεις κατά το δοκούν ή το κατά πως σε συμφέρει, αρκεί να περάσει το δικό σου.

Όπως αλήθεια, ψέματα, κρυφτό, φόβος, παρανομία, τραυματισμός, θάνατος.

Επίσης αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας δεν πήγε κάποιος να αγοράσει δυναμίτη από εξειδικευμένα καταστήματα, με νόμιμο δηλαδή τρόπο.

Πως αλλιώς να εξηγήσεις το κυνήγι της αστυνομίας, τις 104 συλλήψεις σε όλη τη χώρα, τις χιλιάδες κροτίδες και τα βεγγαλικά που κατασχέθηκαν, τους τραυματισμούς από τις επιχειρήσεις κατασκευής βεγγαλικών.

Γιατί όλα αυτά; Γιατί φίλοι μου ήρθαν να μου παραπονεθούν πως οι αρχές έκαναν έλεγχο τις ενορίες τους και στα χωριά τους και δεν τους άφησαν να πετάξουν δυναμίτη όπως ορίζει το ''έθιμο''.

Δυναμίτη μέσα σε πορτοκάλια, δυναμίτη σε τρίγωνα που ο κρότος του προκαλεί τέτοιο ωστικό κύμα που σπάει τα τζάμια, σπιτιών , καταστημάτων , εκκλησιών - όπως σε εκείνο το χωριό που τα έκαναν όλα καλοκαιρινά - κρότο που συμβολίζει το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή και κάνει ''τζέρτζελο'' στον Άδη.

Δεν πειράζει φίλοι μου που στο όνομα του κρότου δεν κάνατε το κέφι σας.

Ευτυχώς είμαστε όλοι μαζί. Ευτυχώς είστε με τις οικογένειες σας.

ΑΓΔ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News