default-image

Με πυροβόλα και δυναμίτες η Ανάσταση στην ενδοχώρα

Κρήτη
Με πυροβόλα και δυναμίτες η Ανάσταση στην ενδοχώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα το βράδυ της Ανάστασης στα Σκούρβουλα του Δήμου Φαιστού, όταν λίγη ώρα πριν ο Ιεράς της Ενορίας πει το «Χριστός Ανέστη» μια ριπή από πυροβόλο όπλο, χτύπησε το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ι. Ν. της Υπαπαντής και οι σφαίρες βρέθηκαν στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με το e-mesara.gr ήταν λίγο πριν τις 12:00 τα μεσάνυχτα όταν συνέβη το περιστατικό με τον κόσμο εντός και εκτός του Ναού.

Για το θέμα ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, άνδρες του οποίου πήγαν αμέσως στα Σκούρβουλα, συνέλεξαν κάλυκες και διενεργούν ανακρίσεις.

Δυναμίτες στο Βενεράτο

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα και στο Βενεράτο, όταν από τους δυναμίτες που χρησιμοποίησαν κάποιοι για να εορτάσουν το βράδυ της Ανάστασης, έσπασαν τα τζάμια σπιτιών και καταστημάτων στην κεντρική πλατεία του χωριού, σύμφωνα με τις αρχές. Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών.

104 οι συλλήψεις σε όλη τη χώρα

104 άτομα συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα από τις 24 Μαρτίου έως και χθες για παράνομη πώληση και κατοχή κροτίδων.

Η αστυνομία πραγματοποίησε σχεδόν 30.000 ελέγχους και κατάσχεσε περισσότερες από 11.000 κροτίδες και 152.000 βεγγαλικά.  

Δύο παιδιά τραυματίστηκαν από αυτοσχέδια βεγγαλικά. Πρόκειται για ένα 16χονο αγόρι στη Σύρο, το οποίο έχασε δύο δάχτυλα του χεριού του και ένα 14χρονο από το Αγρίνιο, το οποίο επίσης τραυματίστηκε στα δάχτυλα, την ώρα που έφτιαχνε αυτοσχέδιο βεγγαλικό σλυμφωνα με το ΣΚΑΙ.

Στο νοσοκομείο Χίου μεταφέρθηκε ένα άτομο που υπέστη ελαφρά εγκαύματα στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή των Άνω Καρδαμύλων. Η φωτιά είχε προκληθεί από ρίψεις βεγγαλικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News