default-image

Η Μ.Εβδομάδα Οικονομίας και Ελλήνων

Απόψεις
Η Μ.Εβδομάδα Οικονομίας και Ελλήνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαφορετικές γραμμές υιοθετούν Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι αναφορικά με την Ελλάδα. Απέναντι Γιούνκερ - Ντάισελμπλουμ.

Με το ΔΝΤ τάσσεται ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών  των ΗΠΑ.

Σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για την τρέχουσα αξιολόγηση διαπιστώνουν οι θεσμοί, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, το μεσημέρι της Μ.Πέμπτης.

Η πρόοδος αυτή, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την έναρξη των συζητήσεων για τη βιωσιμότητα του χρέους, επισημαίνεται.

Η νομοθέτηση προληπτικών μέτρων που ζητείται από την Ελλάδα είναι αντισυνταγματική και παράλογη φέρεται να υποστηρίζει από το βήμα του Κολεγίου των Επιτρόπων ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Γιούνκερ, σύμφωνα με το πρακτορείο MNI που επικαλείται πηγή που ήταν στη συνεδρίαση. 

Υποστήριξε ότι οι απαιτήσεις του ΔΝΤ είναι 'παράλογες' και ότι 'σε καμία δημοκρατία στον κόσμο δεν θα γινόταν αποδεκτή μια τέτοια απαίτηση'. Κανείς δεν μπορεί να ζητήσει από τους Έλληνες να νομοθετήσουν ένα πακέτο μέτρων το οποίο μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή, αλλά μπορεί και όχι, είπε.

Απέναντι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ που δήλωσε: Το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα ενδέχεται να διεξαχθεί την επόμενη ή, το αργότερο, τη μεθεπόμενη εβδομάδα, καθώς υπάρχουν ακόμη νομικά και πολιτικά ζητήματα που απομένουν να διευθετηθούν.

Παρέμβαση υπέρ του ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση με την Αθήνα έκανε το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών παρέχοντας πλήρη κάλυψη στις απαιτήσεις του .

Μιλώντας σε οικονομική επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσου ο Αμερικανός Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Nathan Sheets, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση στα κεφάλαια του ΔΝΤ μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει τις ζητούμενες μεταρρυθμίσεις.

Πολιτικές κόντρες και στο βάθος εκλογές

Κ.Μητσοτάκης: Ιστορική μας αποστολή είναι η ανόρθωση της Ελλάδας

Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος τη μεταπολίτευση, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΠΕ που συνεδρίασε χθες και εξέλεξε νέο γραμματέα το βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.  

 ''Ιστορική μας αποστολή είναι η ανόρθωση της Ελλάδας, όλοι οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε υπό μία προϋπόθεση την απαλλαγή της χώρας από την ανίκανη κυβέρνηση'' είπε μεταξύ άλλων.

Τα μέτρα-κάβα που ζητούν οι δανειστές είναι το τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού. Η χώρα δεν αντέχει να ζήσει το δράμα του περυσινού καλοκαιριού, δεν αντέχει άλλο τον ανίκανο και ανεύθυνο πρωθυπουργό.

Ν. Παππάς: Η ΝΔ εξακολουθεί να ποντάρει στην αποσταθεροποίηση

Στην αντεπίθεση ο Νίκος Παππάς που ζήτησε από τη ΝΔ να απαντήσει εάν πιστεύει ότι πρέπει να ληφθούν τα έξτρα μέτρα όπως ζητά το ΔΝΤ και την κατηγόρησε ότι ποντάρει στην αποσταθεροποίηση της χώρας.

''Η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και πετυχαίνει πλεονάσματα χωρίς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Η ΝΔ εξακολουθεί να ποντάρει στην αποσταθεροποίηση.

Ρωτάμε για μία ακόμα φορά: πιστεύει η ΝΔ ότι πρέπει να ληφθούν έξτρα μέτρα όπως ζητάει το ΔΝΤ;

Ή μήπως ο κύριος Μητσοτάκης σκοπεύει εκτός από τον γραμματέα του κόμματος του και τη νεολαία του να διαγράψει και την Εurostat;''

Ν. Βαλαβάνη: Υπάρχει η αίσθηση της ήττας, της απογοήτευσης και της εξαπάτησης

Υπάρχει η αίσθηση της ήττας, της απογοήτευσης και της εξαπάτησης , αλλά είναι σαφές ότι η λαίλαπα ακραίων νεοφιλελεύθερων μέτρων που επιβάλλουν τα μνημόνια, χρειάζεται μία μεγάλη αντιμνημονιακή ομπρέλα  που θα σταθεί  απέναντι στον οδοστρωτήρα των μέτρων .

Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων η Νάντια Βαλαβάνη μιλώντας στον 9.84  για να απαντήσει στο ερώτημα αν σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί , πως ανεξάρτητα από τις δηλώσεις και τα μεγάλα λόγια, το δηλωτικό της Αριστεράς είναι οι πράξεις της και όταν εφαρμόζεις νεοφιλελεύθερα μέτρα , ότι και να λες οι πράξεις σου άλλα αποδεικνύουν.

 Η Νάντια Βαλαβάνη  μίλησε για το εγχείρημα μίας αριστερής κυβερνητικής προσπάθειας που στρατηγικά ηττήθηκε όπως είπε μετά το 62% του δημοψηφίσματος, επειδή η κυβέρνηση απέκρουσε το μοναδικό ουσιαστικά στήριγμα  της , τον λαό .

Η αξιολόγηση όπως είπε ακόμη κι αν κλείσει απλά θα περισφίξει και άλλο την κατάσταση για την ελληνική κοινωνία.

Α.Παπαγιαννίδης: Θα πληρώσουμε και τα νέα μέτρα

Είτε οι Ευρωπαίοι δανειστές διαφωνούν με το ΔΝΤ , είτε συμφωνούν στα μέτρα, είτε η Ελληνική πλευρά βάζει κόκκινες γραμμές είτε απλά δραματοποιεί τα γεγονότα, το βέβαιο είναι πως οι έλληνες πολίτες καλούνται να πληρώσουν και τα νέα βαρύτατα μέτρα, είπε στον 9.84 ο αναλυτής Αντώνης Παπαγιαννίδης.

Μόνο που καμία φορά τα αδιέξοδα μπορεί να προκύψουν και ως «ατύχημα» και τότε η κατάσταση περιπλέκεται.

Ο ίδιος πάντως δίνει ελάχιστες πιθανότητες σε αυτή τη φάση σε σενάρια εκλογών.

Όπως είπε το πιθανότερο είναι η αξιολόγηση να κλείσει είτε με όλο το πακέτο , είτε τμηματικά και αυτό θα κάνει ακόμη πιο επώδυνο το σύρσιμο της χώρας τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο.

Κινητοποιήσεις φέρνει η επόμενη εβδομάδα για το ασφαλιστικό

Σε κατάληψη των Δημοτικών κτιρίων θα προχωρήσει η ΠΟΕ -ΟΤΑ.

Σε ετοιμότητα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συνεχίζουν την αποχή τους έως τις 7 Μαΐου οι δικηγόροι. Κλειστά τα ηλεκτρονικά συστήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται επίσης οι αγρότες - κτηνοτρόφοι της χώρας.

Οι εξελίξεις που έρχονται θα μας ξεπεράσουν όλους λέει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπης Λεκάκης στο Ράδιο 9,84 μετά τη συνάντηση της διοίκησης της ομοσπονδίας με τους κυβερνητικούς βουλευτές στο Ηράκλειο.

Λουκέτα, ανεργία και βουλευτές που δεν έχουν την μπόρεση να μας βοηθήσουν είναι το κλίμα που επικρατεί, επισημαίνει.

Έδιωξαν βουλευτές από την αγορά της Θεσσαλονίκης

Ένταση επικράτησε στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης όταν πολίτες και έμποροι αντιλήφθηκαν την παρουσία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τους Τάσο Κουράκη και Τριαντάφυλλο Μηταφίδη.

Με φράσεις όπως ''φύγετε'', ''δεν ντρέπεστε να κάνετε και βόλτα στην αγορά'', πολίτες στο Καπάνι επιτέθηκαν φραστικά στους βουλευτές εκφράζοντας έτσι την αγανάκτησή τους για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Εκλογές μέσω τροχαίας

"Άναψαν" και πάλι οι συζητήσεις περί εκλογών με την Τροχαία- άθελά της- να φουντώνει τις συζητήσεις για την κάλπη.

Όπως συμβαίνει πάντα τέτοιες ημέρες, ανακοινώθηκαν τα μέτρα που θα λάβει η Τροχαία, για την έξοδο των Αθηναίων για το Πάσχα.

Μεταξύ άλλων, όπως έγραψε το iefimerida.gr απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο που ξεπερνά τον 1,5 τόνο.  Αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Ανάμεσα στα οχήματα που εξαιρούνται είναι και «Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά έγγραφα», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Τροχαίας.

Βέβαια, πρόκειται για μία σημείωση που συμπεριλαμβάνεται πάντα στις σχετικές ανακοινώσεις της Τροχαίας αλλά φέτος θεωρήθηκε πιο "επίκαιρη" από ποτέ...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News