Αγγέλα Δουλγεράκη

Ίδιο το ωράριο των φαρμακείων στο Ηράκλειο

Ίδιο παραμένει το ωράριο των φαρμακείων στο Ηράκλειο παρά την απόφαση του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου να καλέσει τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας να σταματήσουν τις διημερεύσεις από τις 4 Μαΐου και του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής να εφαρμόσει το παραπάνω από την 1η Μαΐου.

Στο Ηράκλειο σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννη Τσικανδιλάκη στο Ράδιο 9,84 ο κλάδος θα περιμένει να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις πριν συνεδριάσει και καθορίσει τη στάση του.

Ως εκ τούτου το ωράριο των φαρμακείων θα εφαρμόζεται ως έχει.

Η απόφαση του ΠΦΣ σημαίνει ότι δεν θα μένουν ανοικτά φαρμακεία από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ (διημερεύοντα), εκτός των αργιών και του Σαββατοκύριακου.

Θα τηρούν, δηλαδή, το ωράριο: Δευτέρα και Τετάρτη από 8 το πρωί έως 2.30 το μεσημέρι - Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 8 το πρωί έως 2 το μεσημέρι και 5 έως 8 το βράδυ.

Θα υπάρχουν, ωστόσο, διανυκτερεύοντα φαρμακεία, τα οποία θα μένουν ανοικτά έως τις 8 το πρωί της επόμενης μέρας. Ο αριθμός τους, ωστόσο, είναι μικρός.

Στην Αττική, λειτουργούν περίπου 3.000 φαρμακεία, εκ των οποίων τα 150 διανυκτερεύουν και τα 400 διημερεύουν. Τα 120 λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο προς το υπουργείο Υγείας, η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του φαρμακευτικού κλάδου, να οριστεί εκ μέρους της πολιτείας συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, πέραν του οποίου θα ορίζονται καθημερινά οι εφημερίες.

Οι φαρμακοποιοί εξωθήθηκαν στη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς η λειτουργία φαρμακείων με διευρυμένο ωράριο σε εμπορικά σημεία, καθιστά ασύμφορη τη διημέρευση των μικρών συνοικιακών φαρμακείων.

Αγγέλα Δουλγεράκη - Μαίρη Καριωτάκη

Σχόλια