default-image

Αμετανόητοι μπροστά και στους νεκρούς

Περίεργα
Αμετανόητοι μπροστά και στους νεκρούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμετανόητοι οδηγοί στους δρόμους με την Ευρώπη να θρηνεί στους δρόμους της χιλιάδες νεκρούς κάθε χρόνο.

Οι στατιστικές του 2015 για την οδική ασφάλεια, που δημοσιοποίησε στις 31 Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καταγράφουν για τρίτη συνεχή χρονιά στασιμότητα στον αριθμό των θανάτων από τροχαίες συγκρούσεις καθιστώντας προβληματική έως ανέφικτη την επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί για μείωση τους κατά 50% στην δεκαετία 2011-2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία 26.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της ΕΕ το 2015, έναντι 25.900 το 2014 και 26.000 επίσης το 2013.

Ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος για το 2015 είναι 51.5 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων με τεράστιες αποκλείσεις ανάμεσα στις χώρες με την Μάλτα (26), την Σουηδία (27) και την  Ολλανδία(28) να έχουν τα μικρότερα ποσοστά και την Ρουμανία (95), την Βουλγαρία (95) και την Λεττονία (94) τα μεγαλύτερα.

Στους παράγοντες που οδήγησαν στην στασιμότητα η ΕΕ περιλαμβάνει την αυξανόμενη αστικοποίηση και αύξηση των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου και την συνύπαρξη τους σ αυτό με τα μηχανοκίνητα, τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ηλικιωμένων στην οδική κυκλοφορία, την μείωση της χρηματοδότησης για συντήρηση του οδικού δικτύου και των οχημάτων μετά την οικονομική κρίση και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό την εμφάνιση νέων τάσεων στη συμπεριφορά των χρηστών, όπως απόσπαση της προσοχής κυρίως από τα κινητά τηλέφωνα.

Στην ανακοίνωση της, η Επιτροπή αναφέρει ότι το 2015 τραυματίστηκαν σοβαρά στους δρόμους της 135.000 άτομα, εκτιμώντας παράλληλα ότι το κοινωνικό κόστος (αποκατάσταση, υγειονομική περίθαλψη, υλικές ζημίες, κ.λπ.) των θανάτων και τραυματισμών από τις τροχαίες συγκρούσεις ανέρχεται σε 100 δισεκατομ ευρώ τουλάχιστονσύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο SOS τροχαία εγκλήματα.

Δύο οι νεκροί μέσα σε 24εις ώρες στους δρόμους της Κρήτης και έξι τραυματίες σε επτά δυστυχήματα - ατυχήματα.

Νέο ατύχημα κατά τη διάρκεια της νύχτας στην παραλιακή με τη σύγκρουση δύο αυτοκινήτων. Τραυματισμένοι στο νοσοκομείο τρείς, οι οδηγοί και ο συνεπιβάτης του ενός εκ των δύο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News