Αγγέλα Δουλγεράκη

272 οι νεκροί στον Ισημερινό από τα 7,8 ρίχτερ

Σε τουλάχιστον 272 ανέρχονται οι νεκροί από τον πολύ ισχυρό σεισμό 7,8 βαθμών που έπληξε τον Ισημερινό το Σάββατο το βράδυ όπως ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου της χώρας. Χιλιάδες  είναι οι τραυματίες.

 

Στις πληγείσες περιοχές έχουν αναπτυχθεί περισσότεροι από 10.000 στρατιώτες και 3.500 αστυνομικοί, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.Η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

"Είμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια τραγωδία", δήλωσε ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα. Σημείωσε ότι όλα μπορεί να ξαναχτιστούν, δεν μπορούν όμως να έρθουν πίσω οι άνθρωποι που χάθηκαν και αυτό είναι το πιο οδυνηρό, γράφει ο ΣΚΑΙ.

Ο αντιπρόεδρος της χώρας Χόρχε Γκλας είπε ότι τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν βαρέα μηχανήματα καθώς θα ήταν επικίνδυνο για τους εγκλωβισμένους και σε πολλές περιπτώσεις οι έρευνες γίνονται με γυμνά χέρια. 

Ο σεισμός του Σαββάτου ήταν ο χειρότερος που έχει πλήξει τον Ισημερινό από το 1979. Μετά την κύρια δόνηση, καταγράφηκαν 189 μετασεισμοί που δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων. 

Σχόλια