default-image

Παρέμβαση Μ.Ομπάμα για οικονομία και προσφυγικό

Απόψεις
Παρέμβαση Μ.Ομπάμα για οικονομία και προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση Ομπάμα για Ελληνική Οικονομία και Προσφυγικό. Την Κυριακή 23 Απριλίου ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί το Αννόβερο της Γερμανίας, όπου θα έχει συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λευκού Οίκου, η καγκελάριος Μέρκελ επέδειξε τολμηρό ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων, και ο Μπαράκ Ομπάμα θέλει να της προσφέρει πολιτική στήριξη .

Θα συζητήσουν επίσης για την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την οικονομική κρίση  με στόχο ένα βιώσιμο σχέδιο.

Ζωτικής σημασίας είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα για τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ .

«Κρίνω απαραίτητη τη συμμετοχή του. Νομίζω ότι οι Έλληνες κατανοούν πλήρως ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι πολύ σημαντική για τους Ευρωπαίους εταίρους. Το ΔΝΤ πραγματικά βοηθάει την Ελλάδα, όπου το ζήτημα του χρέους είναι ανησυχητικό, διότι λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουν περισσότερα αναφέρει ο Ευρωπαίος Αξιωματούχος.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Ταμείο να έχει έναν διαφορετικό ρόλο. «Δεν θα εγκαταλείψουμε την Ελλάδα, αλλά ίσως αλλάξει η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα», δήλωσε σε συνέντευξη στο BBC. «Το πώς θα συμμετέχουμε μπορεί να έχει διάφορες μορφές, ανάλογα με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας ή τον ρόλο των Ευρωπαίων εταίρων», διευκρίνισε.

Η Λαγκάρντ επισήμανε πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία παρέμβαση στο χρέος προκειμένου να ελαφρύνει το δυσβάσταχτο φορτίο της, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα «κούρεμα».  Θα μπορούσε να πάρει τη μορφή μιας περιόδου χάριτος για την αποπληρωμή του χρέους, ή μιας παράτασης της περιόδου ωρίμανσης των δανείων ή μιας μείωσης των επιτοκίων.

Η Ελλάδα αδυνατεί να κατανοήσει γιατί το ΔΝΤ εμμένει στην αλλαγή του σχεδιασμού των μεταρρυθμίσεων μεταθέτοντας ένα σημαντικό βάρος στους σχετικά φτωχούς, δηλώνει ο πρωθυπουργός στους Financial Times.

Να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση ζήτησε ο Μάρτιν Σουλτς χωρίς να ληφθούν νέα μέτρα.

Αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις των δανειστών με την Ελλάδα εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος ης Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του στο Bloomberg. 

Η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μπορεί να κλείσει σύντομα ανέφερε.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, οι εταίροι θα επανέλθουν στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Την πλήρη και ανεπιφύλακτη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, εξέφρασε η επικεφαλής της ευρωομάδας Γκάμπι Τσίμερ.

Π. Λιαργκόβας : κινδυνεύουμε να εγκλωβιστούμε σε κύκλο ύφεσης

Η κατάσταση της πραγματικής οικονομίας είναι χειρότερη από ότι φαίνεται λέει στο Ράδιο 9,84 ο συντονιστής του γραφείου προϋπολογισμού της βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας στο Ράδιο 9,84 , επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαία η μείωση των δαπανών από το κεντρικό κράτος, καθώς τα μέτρα που έρχονται θα είναι δυσβάστακτα για τους πολίτες.

Πρέπει να πάρει μπροστά η οικονομία προσθέτει καθώς ο φόβος να εγκλωβιστούμε στην ύφεση είναι περισσότερο από ποτέ ορατός.

Σε σταθερή άνοδο η φτάχεια

Σε σταθερή άνοδο η φτώχεια στην Ελλάδα.  Στο 22,2% το ποσοστό το 2015, έναντι 8,2% του πληθυσμού της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Μεγαλύτερα τα ποσοστά που καταγράφονται στην Βουλγαρία με 34,2% (έναντι 33,1% το 2014) και στη Ρουμανία με 24,6% (έναντι 26,3% το 2014). 

Την Ελλάδα ακολουθεί η Ουγγαρία με 19,4% (έναντι 24% το 2014).

Στέλιος Βοργιάς: Κατακόρυφη η ανεργία

Κατακόρυφη η άνοδος της ανεργίας , της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσαν σε ημερίδα της ΓΣΕΕ οι διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων της χώρας.

Όπως είπε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του ΕΚΗ Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς η εικόνα της οικονομίας στη χώρα είναι τραγική, όπως τραγικές διαφαίνονται και οι εξελίξεις καθώς τα συνεχή μέτρα ύφεσης πλήττουν ακόμα και τους υγιείς τομείς, τουρισμός-ενέργεια-πρωτογενής τομέας-επενδύσεις.

Επεσήμανε πως το επόμενο διάστημα θα είναι καθαρά αγωνιστικό καθώς οι απεργιακές κινητοποιήσεις των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων  ξεκινούν με την κατάθεση των νομοσχεδίων , ασφαλιστικό- φορολογικό, στη βουλή και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την ακολουθούμενη πολιτική της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News