Αγγέλα Δουλγεράκη

Θύελλα αντιδράσεων με τις αποφάσεις Ν.Φίλη στην παιδεία

Αποσύρθηκε και επανακατατίθεται άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την έρευνα από το οποίο θα απουσιάζει η επίμαχη διάταξη που αφορά την υπόθεση δαπανών του Πανεπιστημίου Κρήτης και που όπως αναφέρει το avgi.gr  αφορά και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.


Σύμφωνα με τις ίδιες  πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης έστειλε στη Βουλή παλαιότερη μορφή του νομοσχεδίου και όχι το τελικό κείμενο.


Στο επίμαχο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η επίμαχη διάταξη που  αυξάνει το κατώτατο όριο παιδιών που φοιτούν στα νηπιαγωγεία στα 14 από 7 που ίσχυε μέχρι πρότινος, με τους νηπιαγωγούς και γονείς να μιλούν ανοικτά για σχέδιο κατάργησης νηπιαγωγείων της χώρας.

Το Συντονιστικό των νηπιαγωγών τονίζει επίσης ότι αρχίζουν οι αθρόες συγχωνεύσεις-καταργήσεις νηπιαγωγείων ιδιαίτερα στην επαρχία, στην οποία τα παιδιά θα υποχρεώνονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για να φοιτήσουν σε νηπιαγωγείο με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί αυτό.

Απέσυραν με ευκολία ένα νομοσχέδιο που δημιουργεί τα μύρια προβλήματα στην εκπαίδευση . Φοβάμαι ότι ο στόχος είναι πολύ πιο βαθύς απ' ότι λένε, είπε στο Ράδιο 9,84 ο δάσκαλος Μανόλης Μπελαδάκης.

Πάνε σε συγγενεύσεις σχολείων ούτως ή άλλως εκτιμά ο Γιώργος Μακράκης, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια του υπουργείου να περάσει το νέο σχέδιο διορισμών αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την επόμενη χρονιά.

Οι εκπαιδευτικοί πάντως αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πανελλαδική κινητοποίηση στις 15 Απριλίου.

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών στις 14.30 το μεσημέρι στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης Κρήτης.

Στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. την Παρασκευή και συγκέντρωση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.

Εκδήλωση - συζήτηση σχετικά με την Παιδεία στο πλαίσιο του Εθνικού διαλόγου πραγματοποιείται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Σχόλια