Αγγέλα Δουλγεράκη

Άσπρη πέτρα ξέξασπρη κι απ’ τον ήλιο ξεξασπρότερη

Σε τυφλώνει. Σε εντυπωσιάζει. Πιο άσπρο προς το παρόν δεν γίνετε.

Ποιο; Μα και βέβαια το μάρμαρο που χρησιμοποιείται στην πλατεία Κορνάρου.

Έ, κάπου παρακάτω θα γίνουν και οι δενδροφυτεύσεις, θα τοποθετηθεί ο αστικός εξοπλισμός, θα γίνει ο ηλεκτροφωτισμός της πλατείας, η ολοκλήρωση των δαπέδων της πλατείας με ειδική επίστρωση ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι δημόσιες τουαλέτες.

Μετά στο άσπρο , άσπρο μάρμαρο και από τον ήλιο ξεξασπρότερο θα ξεκινήσει η βόλτα, η μουρμούρα, η παραφιλολογία.

Κάνω λοιπόν την αρχή από σήμερα.
Πρώτο ζητούμενο μου, με τόσο άσπρο καλοκαιριάτικα που δεν θα μπορώ να με βγάλω φωτογραφίες καθώς ο ήλιος θα θαμπώνει και θα θαμπώνεται από την ομορφιά.

Δεύτερο το πώς θα προτείνω την πλατεία για ένα καφέ στο φίλο μου τον τουρίστα, όταν ο Κουμπές και τα λοιπά μνημεία της, έχουν άλλο χρώμα από αυτό το ξέξασπρο του μαρμάρου και είναι ξένα μεταξύ τους.

Ποιος συμφώνησε άραγε το χρώμα της πλατείας Κορνάρου και να ξεφύγει από αυτό το κλασικό που σε παραπέμπει εκεί στην ιστορία της πλατείας.

Τρίτη σημαντική καινοτομία στο άσπρο ξέξασπρο η υψομετρική διαφορά της πλατείας και του σημερινού πεζοδρομίου. Τόσο μικρή και τόσο ξέξασπρη που θα κάνει πολλούς να χάσουν τα ποδάρια τους, την ασφάλεια τους, την ηρεμία τους.

''Βρε μπαγάσηδες'' δεν βλέπεται την αστοχία ή στο τέλος θα τα ξηλώσετε για να ξαναφτιάξετε;  ''Βρε μπαγάσηδες'' τι στην ευχή παλεύεται;

ΑΓΔ

Σχόλια