Αγγέλα Δουλγεράκη

Χιλιάδες οι συμμετοχές για το RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ξεπέρασαν τις 4.500 οι εγγραφές πολιτών για την συμμετοχή τους στη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ», που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, ΠΕ Ηρακλείου, Δήμος Ηρακλείου, Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης.

Μάλιστα λόγω της κάλυψης του καθορισμένου αριθμού συμμετοχών ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εγγραφές στη Περιφέρεια Κρήτης, στο δήμο Ηρακλείου, στο Στάδιο Ελευθερίας (Χανιόπορτα) ενώ στην περίπτωση που θα συντρέξει το ενδεχόμενο συνέχισης νέων εγγραφών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην αρμόδια γραμματεία το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στο Παγκρήτιο Στάδιο από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Η «καρδιά» του κλασικού αθλητισμού της Κρήτης, αλλά και του δρομικού κινήματος, του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και της άθλησης των πολιτών, θα χτυπά στο Ηράκλειο το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου στα πλαίσια του RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

Οι διήμερες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 16 Απριλίου ώρα 18.00 στην αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ του δήμου Ηρακλείου με την ετήσια «Γιορτή του Στίβου της Κρήτης», όπου θα τιμηθούν οι καλύτεροι αθλητές με τους προπονητές τους και τα σωματεία της Κρήτης που διακρίθηκαν ιδιαίτερα το 2015. Επίσης στα πλαίσια του RUN GREECE θα τιμηθούν φορείς που στήριξαν την εκδήλωση από την πρώτη χρονιά της διεξαγωγής της.

Μια ξεχωριστή προσωπικότητα του δρομικού κινήματος ο Ισπανός πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS) κ. Paco Borao, θα είναι το διήμερο 16-17/4 στην Κρήτη για να τιμήσει με την παρουσία του την προσπάθεια του Ηρακλείου για τη διοργάνωση μεγάλων αγώνων.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Απριλίου με μεγάλο χορηγό την WIND, με το εξής πρόγραμμα:

-10.00: Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών-Γυναικών (Από έτος γέννησης 2003 και μεγαλύτεροι / μεγαλύτερες).

-11.30: Αγώνας Παιδιών 900μ. Αγοριών και Κοριτσιών (Μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄τάξη).

-11.45: Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. Ανδρών-Γυναικών (Από έτος γέννησης 2003 και μεγαλύτεροι / μεγαλύτερες).

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, όπως και πέρυσι.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές το μεγάλο αυτό κοινωνικό και αθλητικό γεγονός το έχουν «αγκαλιάσει» όλοι οι κάτοικοι του Ηρακλείου, αλλά και μεγάλος αριθμός ατόμων από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι, που συνδυάζουν μια εκδρομή στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις.

Ειδικά για το 2016 στους δρομείς του RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ αλλά και στους συνοδούς τους, που θα επιλέξουν να έλθουν από όλη την Ελλάδα στο Ηράκλειο θα παρέχεται 50% έκπτωση στα εισιτήρια των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ (MINOAN LINES) και ειδικές τιμές για τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο 5* APOLLONIA BEACH HOTEL. Θα παρέχονται επίσης από τον Εμπορικό Σύλλογο εκπτωτικές τιμές από μεγάλο αριθμό καταστημάτων.

Σχόλια