Αγγέλα Δουλγεράκη

Απεργούν και οι δάσκαλοι υποψηφίων οδηγών

Απεργούν την Τετάρτη 13 Απριλίου, οι εκπαιδευτές οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής Ν. Ηρακλείου τασσόμενοι στο πλευρό των εξεταστών από τις πρακτικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών, που εδώ και 45 ημέρες απέχουν από τα καθήκοντά τους διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή του επιδόματος των 170 ευρώ που έπαιρναν για τη συμμετοχή τους εκτός ωραρίου εργασίας στις εξετάσεις.

Σύμφωνα με το πρόεδρο του Σωματείου Αλέξανδρο Μεϊμαράκη στο Ράδιο 9,84 στην Κρήτη ο αριθμός των υποψηφίων που αναμένουν να εξεταστούν ανέρχεται στους 1.000 με 1.500 ενώ από την άλλη η κυβέρνηση απορρίπτει τις προτάσεις των εκπαιδευτών μεταξύ των οποίων και η παρακράτηση του παραβόλου των 10 ευρώ με τα χρήματα να πηγαίνουν στο ταμείο για την πληρωμή των δόσεων.

Μπροστά στο αδιέξοδο που έχουν βρεθεί κυρίως υποψήφιοι επαγγελματικών διπλωμάτων το Σωματείο ζητά να γίνουν κάποιες διευκολύνσεις και εξαιρέσεις και προσθέτει ότι το πρωί της Τετάρτης από τις 08:30 μέχρι τη 13:00 μ.μ στην πλατεία ελευθερίας μπροστά από την περιφέρεια θα πραγματοποιηθεί η διαμαρτυρία του κλάδου την οποία καλεί να ενισχύσουν και οι υποψήφιοι οδηγοί.

Σχόλια