Αγγέλα Δουλγεράκη

Στο δημόσιο κρυφά η διαχείριση οικοδομικών συνεταιρισμών

Αλλάζει τα δεδομένα η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ιδιοκτησίας Δασών του Πειραιά που χαρακτηρίζει ως δασική την έκταση που βρίσκεται ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός με την επωνυμία «ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΜΙΑΓΩΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στο Δήμο Χερσονήσου καθώς δίδει την εντολή αυτή να διαχειρίζεται ως δημόσια έκταση. Εντονότατες οι αντιδράσεις.

Πρόκειται για γνωμοδότηση του 2009 που δίνει την εκμετάλλευση 450 στρεμμάτων στο Δημόσιο και έμενε φυλαγμένη σε συρτάρια μέχρι σήμερα με ότι αυτό συνεπάγεται, όπως κατήγγειλε στο Ράδιο 9,84 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.  

Η απόφαση περιλαμβάνει στο σύνολό τους, τους  οικοδομικούς συνεταιρισμούς, ήτοι 1.500 οικογένειες στο Ηράκλειο, και είδε το φώς της δημοσιότητας τυχαία.

Ήδη ο συνεταιρισμός των δασκάλων με υπόμνημά του προς το Αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι η γνωμοδότηση τυγχάνει αβάσιμη, αόριστη, αναρμοδίως εκδοθείσα και εσφαλμένη ενώ δημιουργεί πλήθος νομικών και κοινωνικών προβλημάτων.


Σύμφωνα με τον βουλευτή την ερχόμενη εβδομάδα για το θέμα αυτό θα υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Ιωάννη Τσιρώνη, ενώ δεν αποκλείονται και οι δικαστικές προσφυγές.
Παράλληλα ο Σωκράτης Βαρδάκης καταγγέλλει ότι η απόφαση να κρατηθεί μυστική η γνωμοδότηση του ΣΙΔ έχει πολιτικές προεκτάσεις.

Στο υπόμνημά του συγκεκριμένα ο Συνεταιρισμός αναφέρει:

''Επειδή επαναλαμβάνουμε αναρμοδίως γνωμοδότησε το Σ.Ι.Δ. Πειραιά, δύναται δε, ο αρμόδιος Υπουργός, βάσει των στοιχείων και των εγγράφων που επικαλούμαστε και τυχόν άλλων που μας ζητηθούν, να αναπέμψει στο Σ.Ι.Δ. προκειμένου να αποφανθεί ορθώς περί της δικαιοδοσίας του.

Για τους λόγους αυτούς

Ζητούμε

Να αναπέμψετε την υπόθεση στο Σ.Ι.Δ., προκειμένου να αποφανθεί εάν υφίσταται ή μη, δικαιοδοσία του, επί της προαναφερομένης μη δασικής εκτάσεως.

Διαβάστε ολόκληρο το υπόμνημα πατώντας πάνω στο σύνδεσμο.

Αγγέλα Δουλγεράκη

Σχόλια