default-image

Λουκέτο σήμερα Πέμπτη στο Δημόσιο

Απόψεις
Λουκέτο σήμερα Πέμπτη στο Δημόσιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την 24ωρη απεργία και το συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ τις κινητοποιήσεις της, αντιδρώντας στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί, διοικητικού υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι και οι δημοσιογράφοι.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζομένους με στόχο να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό που, όπως υποστηρίζει, διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες περικοπές στις συντάξεις.

«Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ, το 2016 και το 2017.

Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών κλπ, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προαναγγείλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή προς ψήφιση.

Στην κινητοποίηση της Πέμπτης δεν συμμετέχει η ΓΣΕΕ παρά την εκπεφρασμένη επιθυμία της ΑΔΕΔΥ για από κοινού συμμετοχή, όπως γράφει το in.gr.

Για τον κεφαλικό φόρο που τους ετοιμάζει η κυβέρνηση με τους θεσμούς και τα αντικίνητρα προς εργασία, μίλησαν στο ράδιο 9,84 οι Νίκος Πρινιωτάκης και Σταύρος Καρτέρης από τη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Αναφορικά με τα περί βελτιωτικών προτάσεων τόσο οι ίδιοι όσο και ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης επανέλαβαν ότι οι επιστημονικοί φορείς έχουν αποχωρήσει από το διάλογο κρίνοντας ότι αυτές είναι εικονικές.

Συμμετοχή και των Δημοσιογράφων

Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη, ανακοίνωσε η Ένωση Συντακτών.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος μαζικά και στη συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η απεργία των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης 7 Απριλίου έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 8 Απριλίου και αφορά όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τη γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, και τα Γραφεία Τύπου.

Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ επισημαίνεται ότι οι δημοσιογράφοι διεκδικούν «δουλειά, αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνική ασφάλιση για όλους», αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου και διασφάλιση των πόρων τους, καθώς και κανόνες διαφάνειας στην αδειοδότηση και λειτουργία των μέσων ενημέρωσης.

Οι δημοσιογράφοι στρέφονται ενάντια στη συγκέντρωση των ΜΜΕ, είτε αυτή εξυπηρετεί την πολιτική εξουσία, είτε επιχειρηματικά συμφέροντα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News