default-image

Τι κρίμα ……….

Περίεργα
Τι κρίμα ……….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άκουγα άφωνη τον πανεπιστημιακό Σάββα Ρομπόλη να μας εξηγεί ορθά και ψύχραιμα πως η ανάθεση σε επιτροπή Γερμανών, Ολλανδών και άλλων επιστημόνων των εργασιακών στην Ελλάδα, δεν είναι παρά η συνέχεια της απορρύθμισης όσων έχουν απομείνει , δηλαδή των απεργιών, των ομαδικών απολύσεων, συλλογικών συμβάσεων, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα.

Τον άκουγα άφωνη, στο Ράδιο 9,84 να αποκαλύπτει πως την ώρα που συζητάμε με τους θεσμούς νέες περικοπές σε μισθούς- συντάξεις- εργασιακά και ασφαλιστικά, περάσαμε και το νόμο 4359/16  -Ιανουάριος του 2016 - που κυρώνει ως εσωτερικό δίκαιο τον Αναθεωρημένο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη που προστατεύει όλα τα παραπάνω από περικοπές.

Άρα όπως είπε παρά τις αποφάσεις για νέα σκληρά μέτρα κατά επιταγή των Θεσμών, γίνεται κατανοητό και με την απλή λογική ότι οι δικαστικές προσφυγές με βάση το Κοινοτικό Δίκαιο πολλά από τα μέτρα πως θα τα ακυρώσουν στη πράξη.

Τι κρίμα να κοροϊδεύονται και μεταξύ τους, όταν μόλις τον προηγούμενο μήνα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν στο Ράδιο 9,84 πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος τους υποσχόταν να ανοίξει σύντομα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο διάλογος για τα εργασιακά εν Ελλάδι.

Θα ξέχασε μάλλον να τους πει ότι η διαβούλευση θα γίνει στις Βρυξέλλες γιαυτούς χωρίς αυτούς, εκτός κι αν ήταν γνώστες κι επιλέχθηκε η πολιτική της παραπλάνησης και της πολιτικής.

Το θέμα έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ποιος να το περίμενε; Αριστερή κυβέρνηση και να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο, το σχόλιο του μέλους της ΓΣΕΕ Μανόλη Πεπόνη.

Ακόμα και με εργασιακό Μεσαίωνα στον οποίο μας επιστρέφουν δεν πρόκειται να κάμψουν τις αντιδράσεις μας η θέση του προέδρου του ΕΚΗ Στέλιου Βοργιά.

Μας πεισμώνουν περισσότερο με αυτά που κάνουν. Δεν έχουν καταλάβει τη δύναμη και τη μαχητικότητα μας, το σχόλιο του Γιώργου Στρατήγη, προέδρου του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News