default-image

Β.Καρκανάκης: Η έλλειψη αξιοπιστίας διώχνει τις επιχειρήσεις

Κρήτη
Β.Καρκανάκης: Η έλλειψη αξιοπιστίας διώχνει τις επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 39% των επιχειρήσεων εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας τους στο εξωτερικό, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από τον περασμένο Ιούλιο, μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων και της τραπεζικής αργίας.

Το ποσοστό αυτό υποδηλώνει ότι συνολικά περισσότερες από 9.000 μικρές, μεσαίες και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις αξιολογούν αυτήν τη στιγμή τα συν και πλην της μεταφοράς τους σε χώρα του εξωτερικού.

Ταυτόχρονα, σε ποσοστό 15%, οι επιχειρήσεις του δείγματος δηλώνουν ότι έχουν ήδη μεταφέρει την έδρα τους στο εξωτερικό.

Οι κλάδοι των οποίων οι εταιρείες θεωρούν πιο πιθανή τη μεταφορά έδρας στο εξωτερικό είναι η τεχνολογία και η υγεία. Αντίθετα, στον αγροτικό τομέα και στα καταναλωτικά προϊόντα, επιχειρήσεις κατά 80% επιθυμούν την παραμονή τους στη χώρα.

Αυτό υπογραμμίζεται στην έρευνα της Endeavor Greece (διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και αφορά στην καταγραφή της τάσης των ελληνικών επιχειρήσεων για μεταφορά της έδρας ή μέρους της δραστηριότητάς τους στο εξωτερικό. Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα 23-31 Μαρτίου.

''Αν στη χώρα υπήρχε αξιοπιστία όχι μόνο λόγων κι έργων στο εσωτερικό αλλά και αξιοπιστία εντός κι εκτός της χώρας δεν θα υπήρχαν αυτά τα προβλήματα'', επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Ράδιο 9,84 το μέλος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Καρκανάκης , αναφερόμενος στα προβλήματα της αγοράς, την έλλειψη ρευστότητας και επενδύσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News