default-image

Ξεκίνησε η επαναπροώθηση των μεταναστών

Ελλάδα
Ξεκίνησε η επαναπροώθηση των μεταναστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε νωρίς το πρωί η επαναπροώθηση μεταναστών προς την Τουρκία με πλοιάρια τα οποία νοικιάστηκαν από την Frontex και τους αστυνομικούς να συνοδεύουν ένα προς ένα τους 270 μετανάστες που έφυγαν από την Μυτιλήνη και τους 90 από τη Χίο.

Οι μετανάστες προέρχονται από χώρες όπως το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Σρι Λάνκα και από το Κονγκό.

Ένταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης από εθελοντικές οργανώσεις που διαμαρτυρήθηκαν για την υλοποίηση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας καθώς οι περισσότεροι από όσους βρίσκονται στο νησί έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου.

Η υλοποίηση της συμφωνίας ξεκίνησε τα ξημερώματα μακριά από τα φώτα δημοσιότητας καθώς στο νησί βρίσκονται τηλεοπτικά συνεργεία και από τις ΗΠΑ σύμφωνα με τον Γιώργο Στεφάνου από το Lesvos Post στο Ράδιο 9,84.

Ένταση χθες βράδυ και στη Χίο για τη μεταφορά των 90 μεταναστών που σήμερα θα έφευγαν από τη χώρα στο κτίριο όπου μέχρι πρότινος πραγματοποιούταν η διαδικασία της ταυτοποίησης και της καταγραφής προσφύγων και μεταναστών, χωρίς να το γνωρίζουν.

Της έντασης ακολούθησε και ρίψη χημικών. Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Καραμανή επίσης στο Ράδιο 9,84.

Παρά ωστόσο την επαναπροώθηση των μεταναστών οι ροές προς τη χώρα δεν έχουν σταματήσει καθώς σε καθημερινή βάση είναι δεκάδες όσοι φθάνουν στα Ελληνικά παράλια. 80 οι πρόσφυγες - μετανάστες που σήμερα αποβιβάστηκαν στη Λέσβο.

Το απόγευμα στις 19.00 η συναυλία για τους πρόσφυγες που διοργανώνουν πολλοί φορείς στην πλατεία Ελευθερίας με στόχο να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News