default-image

Τους βουλευτές καλεί για τις επιδοτήσεις ο Π.Ιερωνυμάκης

Κρήτη
Τους βουλευτές καλεί για τις επιδοτήσεις ο Π.Ιερωνυμάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε νομιμοποίηση των κατασχέσεων επιδοτήσεων των αγροτών - προφανώς επειδή οι "αυτονόητες" όπως τις εμφανίζουν κάποιοι κατασχέσεις για συμψηφισμούς χρεών στο Δημόσιο δεν είναι και νόμιμες με βάση τους κοινοτικούς κανονισμούς - προχώρησε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών.

Επιβεβαιώνοντας την εφημερίδα  "Νέα Κρήτη", το υπουργείο κατέθεσε έγγραφο στη Βουλή, που προβλέπει κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων (άμεσων ενισχύσεων) από τη στιγμή που πιστώνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους λογαριασμούς των δικαιούχων!

Για τους αγρότες σύμφωνα με τον Πρίαμο Ιερωνυμάκη στο Ράδιο 9,84 ανησυχία προκαλεί η φράση που ακολουθεί της οδηγίας του τι δεν κόβεται και αναφέρει ότι ''οι τελικές πληρωμές των ανωτέρω δικαιούχων, μετά την ολοκλήρωση του έργου, δύνανται να κατάσχονται''.

Από σήμερα ξεκινά σύμφωνα με τον ίδιο η ενημέρωση των βουλευτών και η αποστολή υπομνημάτων στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών δια το θέμα με τις θέσεις των παραγωγών.

Αναφορικά με τις επιδοτήσεις φαίνεται πως αυτές θα δοθούν μέχρι το τέλος του μήνα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη διαβεβαίωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News