default-image

Μ.Λεκάκης: Χρέη και κατασχέσεις η εικόνα της αγοράς

Κρήτη
Μ.Λεκάκης: Χρέη και κατασχέσεις η εικόνα της αγοράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάσταση πανικού η αγορά και εξαιτίας των επερχόμενων νέων μέτρων με όλες τις έρευνες να καταδεικνύουν ότι οι κόκκινες γραμμές αποτελούν παρελθόν για τις επιχειρήσεις.  Έλλειψη κινήτρων, υπερφορολόγηση, έλλειψη ρευστότητας, capital controls, μείωση του τζίρου στο 70 -75% και μείωση της καταναλωτικής διάθεσης των πολιτών, μεταξύ των πρώτων προβλημάτων που θέτουν οι επιχειρηματίες.

Τα Επιμελητήρια επαναφέρουν την πρόταση για ουσιαστική μείωση των φορολογικών συντελεστών. 

Στην αναμονή οι επαγγελματοβιοτέχνες που έχουν ζητήσει συνάντηση με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Χρέη, κατασχέσεις, υπερφορολόγηση, μας φρενάρουν , επαναλαμβάνει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο αντιπρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ Μπάμπης Λεκάκης.

Βραχνάς για όλους μας τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί.

Σε αριθμούς βάση και των νέων στοιχείων από το ΕΒΕΑ .

Την υψηλότερη φορολόγηση έχουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με το 52% των εσόδων τους να κατευθύνεται σε ασφαλιστικές εισφορές και φόρους, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στις γειτονικές ανταγωνίστριες χώρες δεν ξεπερνά το 27%, επισημαίνει το ΕΒΕΑ καλώντας την πολιτεία να επανεξετάσει την πολιτική της.

Στην Ελλάδα τονίζεται, ο φορολογικός συντελεστής φθάνει από φέτος το 29% και είναι ο υψηλότερος μεταξύ των χωρών της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένων της Τουρκίας και της Ιταλίας.

Οι εργοδοτικές εισφορές κοινωνικής ασφάλισης (24,6%) είναι 10% μεγαλύτερες από τον μέσο όρο των γειτονικών χωρών (15,2%) και οι δεύτερες υψηλότερες μετά την Ιταλία.

Ο Φ.Π.Α. (23%) είναι ο τρίτος υψηλότερος, ενώ η συνολική φορολογική επιβάρυνση για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ανέρχεται στο 51,9% των εσόδων τους, ποσοστό μεγαλύτερο κατά 18% από τον μέσο όρο των γειτονικών χωρών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News