default-image

Η ένωση καταναλωτών Κρήτης συμβουλεύει

Απόψεις
Η ένωση καταναλωτών Κρήτης συμβουλεύει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επειδή τα τελευταία χρόνια τα εισοδήματα των καταναλωτών έχουν μειωθεί, μειώνοντας αντίστοιχα  και τις αγορές τους, στα καταστήματα ιδιαίτερα των τροφίμων, κάποια, προκειμένου να προσελκύσουν τους καταναλωτές στις επιχειρήσεις τους, επιστρατεύουν νέους τρόπους προσέλκυσης, με τις λεγόμενες "προσφορές".

Ωστόσο οι καταναλωτές, συμβουλεύει με ανακοίνωσή της η Ένωση καταναλωτών Κρήτης πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Θα πρέπει υποχρεωτικά  να αναγράφεται η τιμή πώλησης του προϊόντος, Π Ρ Ι Ν και Μ Ε Τ Α την προσφορά.

Η Ένδειξη των παραπάνω τιμών πώλησης ,θα πρέπει να αναγράφεται, με ισομεγέθη, ευδιάκριτα και ευανάγνωστα γράμματα με έμφαση στην τιμή πώλησης του προϊόντος.

Επιτρέπεται η πληροφόρηση στον καταναλωτή, με οποιονδήποτε τρόπο, ότι το συγκεκριμένο προϊόν, πωλείται σε χαμηλότερη τιμή.

Η τιμή του προϊόντος πριν από την προσφορά, δεν πρέπει να έχει αυξηθεί για τουλάχιστον δύο μήνες.

Σε περίπτωση προσφοράς "1+1 δώρο" θα πρέπει υποχρεωτικά το προϊόν να πωλείται και μεμονωμένα, ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση.

Καλούμε, αναφέρει η Ένωση, όλους τους καταναλωτές της Περιφέρειας Κρήτης, να επικοινωνήσουν με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  και να καταγγείλουν οποιαδήποτε πρακτική παραπλάνησης υποπέσει στην αντίληψή τους, συμπληρώνοντας το Υπόδειγμα Καταγγελίας με θέμα "Καταγγελία παραπλανητικής προσφοράς"  και στέλνοντάς το στο [email protected] ή καλώντας στα τηλέφωνα  28210 - 92666 -92306.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News