Αγγέλα Δουλγεράκη

Οι Έλληνες δεν μπορούν να επιβιώσουν ……

 Έστω κι αργά ας το καταλάβουν, πως οι Έλληνες δεν μπορούν να επιβιώσουν. Το παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου Γιώργος Νικολιδάκης.

Τον δικαίωσαν, κρίμα βέβαια, τα στοιχεία του ΚΕΠΚΑ που δείχνουν ότι μειώσαμε τα πάντα όλα.

…… το 82,1% μείωσε τις αγορές ένδυσης - υπόδησης, το 70,0% τη διασκέδαση, το 63,1% την αγορά τροφίμων, το 43,5% τις διακοπές, το 39,1% τη θέρμανση, το 36,5% τα καλλυντικά, το 35,8% το ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, τηλεπικοινωνίες, το 35% τις μετακινήσεις, το 32,8% τον οικιακό εξοπλισμό, το 30,9% τα είδη προσωπικής υγιεινής το 30,7% τα είδη καθαριότητας σπιτιού, το 23,6% την υγεία, και το 20,3% την εκπαίδευση……

Ευρήματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε, το διάστημα 29 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου 2016.

Να υποθέσω ότι το ΚΕΠΚΑ φωτοτύπησε και διένειμε τα στοιχεία στους 300ους του κοινοβουλίου, των οποίων ο μισθός σαφέστατα δεν επαρκεί για τα σουλάτσα πάνω κάτω και τη διατήρηση των διπλών γραφείων.

Να υποθέσω λοιπόν ότι τώρα θα κυνηγήσουν το χρόνο, προκειμένου η ''Ανάσταση'' της οικονομίας να φθάσει πριν την ώρα της.

Πως οι εκρήξεις της οικονομίας είναι δεδομένες και πως γρήγορα το πάζλ της ανάπτυξης εν μέσω και του Αναπτυξιακού νόμου θα ικανοποιήσει και τα πιο τρελλά γούστα.

Να υποθέσω μετά από τα παραπάνω πως το ρεπορτάζ του Χριστόφορου Παπαδάκη στα σχολεία με τους μαθητές που αξιοπρεπέστατα δέχονται μία βοήθεια για το κολατσιό τους από τα κυλικεία θα αποτελέσει παρελθόν, άμα τη επιστροφή τους από τις διακοπές του Πάσχα.  

Πως δεν θα ξαναδώ άνθρωπο στους κάδους των σκουπιδιών να ψάχνει για φαγητό.

Να υποθέσω πως οι χαρτόκουτες των άστεγων θα γίνουν κανονικά σπίτια, να …..

Σας λέω αλήθεια, δεν μπορώ να το συνεχίσω.

ΑΓΔ

Σχόλια