Αγγέλα Δουλγεράκη

Υγρασία και κρύο σε ατμόσφαιρα και αγορά

Το Ηράκλειο επιβεβαιώνει τη φήμη του.

Η υγρασία στις 29 του Μάρτη σου ''τρυπάει'' τα κόκκαλα.
Ο υδράργυρος στις 06.30 το πρωί στη ΒΙΠΕ στους 5
ο Κελσίου.

Οι δρόμοι έχουν τη συνηθισμένη κίνηση, με τους πολύ πρωινούς να πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Δουλειά. Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΓΣΕΕ, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για την ισχύ της ΕΓΣΣΕ και τις αιχμές του για το «πολυτελές συνέδριο». «Χρωστάνε πολλά στους μισθωτούς, τους ανέργους, τον ελληνικό λαό που δεν 'ξεπλένονται' με γελοιότατους υπαινιγμούς περί 'πολυτελούς συνεδρίου'» τονίζει η ΓΣΕΕ υπενθυμίζοντας δεσμεύσεις περί επαναφοράς κατώτατου μισθού, κά.

Για την ΕΓΣΣΕ λέει δε ότι πλέον δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Οι μικρομεσαίοι από την άλλη ''ρημάζονται''.

Οι μικρομεσαίοι δεν στηρίζονται , η ανεργία έχει ανοδική πορεία, η Ελληνική οικονομία ακολουθεί υφεσιακή τροχιά. Τίποτα δεν προοιωνίζεται θετικό για τη συνέχεια, λέει ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς στο Ράδιο 9,84.

Εκρηκτική η κατάσταση στην οικονομία και εκτός τόπου και χρόνου η δήλωση του Πρωθυπουργού περί Ανάστασης αυτής, επισήμανε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος των δανειοληπτών Βαγγέλης Κρητικός.

Μία ανάσα πριν την έναρξη του νέου κύκλου διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για την αξιολόγηση και με καταγεγραμμένες τις αρνητικές συνέπειες της συνεχούς ύφεσης τόσο από τη ΓΣΕΕ, τη ΓΕΣΕΒΕ και την ΕΣΕΕ ο Βαγγέλης Κρητικός μιλά την αναποτελεσματικότητα των μέτρων, υποστηρίζει ότι με την υιοθέτηση των προτάσεων των φορέων της αγοράς ο δρόμος θα είναι καλύτερος και  λέει ότι από 1ης-1ου-2016 μέχρι σήμερα οι επιχειρήσεις που έκλεισαν είναι 10.000, ενώ την ίδια τύχη αναμένεται να έχουν εντός του έτους ακόμα 20.000.

Μ.Κουμαντάκης: Ίσως έχουν στόχο την εξαθλίωση μας
Με την παραπάνω φράση ο οικονομολόγος και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης εξηγεί την υφεσιακή πορεία της αγοράς και τη διαφαινόμενη δυστοκία μεταξύ Αθήνας και θεσμών πριν την αξιολόγηση στα θέματα του ασφαλιστικού και των κόκκινων δανείων.

Το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι βαθιά απογοήτευση για το επιχειρείν, προσθέτει ο ίδιος.

Σχόλια