default-image

''Πετάνε''τους εργαζόμενους στην κοινωφελή

Κρήτη
''Πετάνε''τους εργαζόμενους στην κοινωφελή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

''Μας πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων''. Με τη φράση αυτή η Μαρία Κυπραίου από την επιτροπή αγώνα των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, σχολίασε την απόφαση περιορισμού του προγράμματος μόνο στους Δήμους με πολύ υψηλή ανεργία, την έξοδο της Κρήτης από αυτό και τις καθημερινές δυσκολίες των εργαζόμενων σε αυτά, όπως,  καθυστερήσεις στην πληρωμή τους , στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους κ.ά.

Αποστομωτική επίσης η απάντηση της στις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου που ισχυρίστηκε ότι τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, συγχρηματοδοτούνται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και εθνικούς πόρους, οι οποίοι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την υποστήριξη των ανέργων στην προσπάθεια για επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, και όχι για την κάλυψη των αναγκών των δήμων.

Στηρίζουμε και στελεχώνουμε όλες τις υπηρεσίες που έχουν πρόβλημα, από την αυτοδιοίκηση μέχρι την υγεία. Αν το ξεχνάνε τους υπενθυμίζουμε ότι έθαψαν μαζί και τον παππά.

Μάλιστα σήμερα το απόγευμα στις 19.00 στο ΕΚΗ η επιτροπή αγώνα καλεί ΓΣ προκειμένου να εξεταστεί η περαιτέρω πορεία τους, με το αίτημα τους να είναι η μονιμοποίηση τους.

Αν φύγουν οι πενταμηνίτες από τα νοσοκομεία του Ηρακλείου αυτή την ώρα 15 από το Παγνη και 20 από το Βενιζέλειο αποδυναμώνονται περαιτέρω κλινικές κι άλλα τμήματα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων είπε με παρέμβαση του σταθμό ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσσαλης.

Μάλιστα τη Δευτέρα το σωματείο θα πραγματοποιήσει δίωρη στάση εργασίας από τις 08.00-10.00 το πρωί καθώς αποδυναμώνονται επικίνδυνα τα χειρουργεία και το αναισθησιολογικό τμήμα. Ακολουθεί την Τετάρτη η ΓΣ των εργαζόμενων και την Τετάρτη η παγκρήτια κινητοποίηση για επικουρικούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News