Αγγέλα Δουλγεράκη

Επέστρεψε ο τρόμος στην Ευρώπη

Τέσσερις συνολικά τρομοκρατικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες.
Μια στο αεροδρόμιο και τρεις σε ισάριθμους σταθμούς του Μετρό.Τουλάχιστον 17 οι νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο αεροδρομιο Ζάβεντεμ.
Τουλάχιστον 10 οι νεκροί στις εκρήξεις στο Μετρό των Βρυξελλών.Το Βέλγιο ανέβασε το επίπεδο συναγερμού στο ανώτατο επίπεδο μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Τρία γιλέκα με εκρηκτικά βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ . Έκλεισε το Μετρό ενώ δεν κυκλοφορούν ούτε λεωφορεία ούτε τραμ. Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τουςΟι δυο εκρήξεις σημειώθηκαν λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντε-σλάμ, του ένατου δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, από τις βελγικές αρχές.

Σήμερα Μεγάλη Τρίτη των Καθολικών το αεροδρόμιο ήταν γεμάτο ταξιδιώτες του Πάσχα.

Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης, ενώ η Ολλανδία έκλεισε τα σύνορα με το Βέλγιο.  Εκκενώθηκαν  τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Κανονικά οι πτήσεις της Aegean Airlines προς την Ευρώπη.  Σύμφωνα με ανάρτηση της Aegean Airlines στο twitter, η πρωινή πτήση που αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Αθηνών στις 8:30 με τελικό προορισμό τις Βρυξέλλες, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ.
Τρεις ακόμα προγραμματισμένες πτήσεις από Αθήνα με προορισμό τις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Τα αεροπλάνα πρόκειται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Σαρλερουα στο Βέλγιο και του Ντίσελντορφ στη ΓερμανίαΠαγώσαμε. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι θα κλειστούμε στο καβούκι του φόβου , σύμφωνα με τους Ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Στέλιο Κούλογλου στο ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη. Οι ευρωβουλευτές περιέγραψαν  την εικόνα που επικρατεί αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες και τα πολιτικά δεδομένα που προκύπτουν από τις εξελίξεις.

Σχόλια