default-image

Εντάξει, δεν διαβάζετε τι γράφετε;

Περίεργα
Εντάξει, δεν διαβάζετε τι γράφετε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι απίστευτο να προσπαθείς να δικαιολογηθείς και την ίδια στιγμή να χρεώνεις στο ''λογαριασμό'' σου τις ευθύνες που καταλογίζεις στους άλλους.

Ακόμα και οι μικροί του Δημοτικού ξέρουν να αποφεύγουν πια τις κακοτοπιές.

Ο λόγος για αυτή την ιστορία με την παιδική χαρά κάτω στο λιμάνι, ανάμεσα στο ''Μαρίνα'' και το κεντρικό λιμεναρχείο που χρόνια έπαιζαν εκεί τα παιδιά μας, τα παιδιά τους και πάει λέγοντας.

Εντάξει την πήραν.

Εντάξει τη δώρισαν με τιμές και δελτία τύπου στο Μαλεβύζι για να παίζουν κι άλλα παιδιά.

Εντάξει κι έκαναν κι ένα παιδότοπο στο μαγαζί που λειτουργεί η ΔΕΠΤΑΗ.

Εντάξει, κατάλαβα λέω και σταματώ.

Εντάξει δεν σου αρέσουν και τα σχόλια των ανθρώπων που πήγαν εκεί για την παιδική χαρά και δεν την βρήκαν.

Εντάξει δεν σου αρέσουν ούτε οι ερωτήσεις του τύπου : ''Ε, τη κάνατε την παιδική χαρά;''

Εντάξει όμως, δεν σου έμαθαν ότι είναι καλύτερα πότε-πότε μεγάλη μπουκιά να καταπίνεις και λίγες κουβέντες να λες;

Γιατί λες κι εκτίθεσαι.  Λες λοιπόν, διάβασε:

1. Η εν λόγω παιδική χαρά λειτουργούσε χωρίς άδεια όλα τα προηγούμενα χρόνια και δεν υπήρχε καμία πρόνοια και μέτρο προστασίας για τα παιδιά.

2. Τόσο ο (ανύπαρκτος) τάπητας όσο και ο εξοπλισμός της δεν ήταν της απαιτούμενης ποιότητας και κατασκευής για την ασφάλεια των παιδιών, ενώ επιπλέον βρισκόταν σε κακή κατάσταση λόγω της μακρόχρονης έλλειψης συντήρησης. Ουσιαστικά αποτελούσε μια μόνιμη πηγή κινδύνου για πρόκληση ατυχήματος με θύμα κάποιο ανήλικο παιδί, συνεπαγόμενη βαρύτατες ευθύνες για όσους επέτρεπαν τη συνέχιση της λειτουργίας της.

3. Το Προγραμματικό Σχέδιο του Λιμένα Ηρακλείου δεν προβλέπει χωροθέτηση παιδικής χαράς στο συγκεκριμένο σημείο που βρισκόταν, και για το λόγο αυτό δεν μπορούσε να λάβει νόμιμη άδεια λειτουργίας. Προβλέπεται όμως από το Προγραμματικό Σχέδιο η δημιουργία παιδικής χαράς σε διαφορετικό σημείο, για το οποίο υπάρχει σχετική μελέτη.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους και με γνώμονα πάντα τη νομιμότητα και την ασφάλεια των παιδιών και των συνοδών τους, ο ΟΛΗ Α.Ε. με αίσθημα ευθύνης προχώρησε στην απομάκρυνση της παιδικής χαράς, ενώ στο εγγύς μέλλον προγραμματίζει και θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός ανοιχτού σε όλους τους πολίτες, σύγχρονου, ασφαλούς και καλαίσθητου χώρου για την ψυχαγωγία των παιδιών».

Θέλεις δηλαδή εσύ ο ποιητής να μου πεις, πως πήρες μια επικίνδυνη παιδική χαρά για τα παιδιά από το λιμάνι για να μην έχεις την ευθύνη και την έκανες δώρο σε άλλα παιδιά σε ένα άλλο Δήμο για να φανεί και η γενναιοδωρία σου αντί να την πάς στην ανακύκλωση;

Αυτό μου λες;;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News