default-image

Η ανάπτυξη της Κρήτης στη βουλή από το Στ.Αρναουτάκη

Απόψεις
Η ανάπτυξη της Κρήτης στη βουλή από το Στ.Αρναουτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόσθετες χρηματοδοτήσεις από τα τομεακά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές πηγές ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, από το βήμα της Βουλής, ότι διεκδικεί η Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, έκανε ειδική αναφορά σε όλα τα μεγάλα έργα δίνοντας έμφαση στις υποδομές και στις δράσεις για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, του τουρισμού, της καινοτομίας,  της ενίσχυσης της  επιχειρηματικότητας με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας 

Μάλιστα, αναφερόμενος στα έργα υποδομής επισήμανε την προτεραιότητα-αναγκαιότητα ενός σύγχρονου ΒΟΑΚ χωρίς διόδια με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και με ρήτρα διαθεσιμότητας. 

Αναφορικά με το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Κρήτης και γενικότερα το νέο ΕΣΠΑ, είπε ότι αυτό ανοίγει νέους ορίζοντες στην ανάπτυξη του τόπου μας με τις καινοτόμες στρατηγικές επιλογές που έχουν γίνει , ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει κρίσιμα θέματα που αφορούν στην κοινωνική συνοχή των κατοίκων του νησιού μας , όπως αυτό της καταπολέμησης της φτώχειας και της κοινωνικής ένταξης.

"Το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Κρήτης επιδιώκει αλλά και απαιτεί για την επιτυχία του, περισσότερο από ποτέ, τη συνεργασία , τη συνέργεια , τη συνευθύνη".

Συμπληρωματικά με το νέο ΠΕΠ ΚΡΗΤΗΣ ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 460 εκ ευρώ, διεκδικούμε πρόσθετες σημαντικές χρηματοδοτήσεις από τα τομεακά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, καθώς και από άλλες ευρωπαϊκές πηγές για τη χρηματοδότηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων .

Την επόμενη πενταετία επιδιώκουμε να κινητοποιήσουμε ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους ύψους 1,5 δις ευρώ.

Επειδή αναγνωρίζουμε τη σημασία και τη δυνατότητα της κινητοποίησης πρόσθετων ευρωπαϊκών  πόρων οργανώσαμε το δικό μας γραφείο στις Βρυξέλλες κατά τρόπο αποτελεσματικό προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής μας" .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News